Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Viza za budućnost, 39. oddaja (3867 bralcev)
Nedelja, 10. 1. 2010
IWWZaradi izkrivljanja resnice, ki sta si ga privoščila uprava Vegrada in prvi sindikalist vegradovega sindikata, v IWW sporočamo, da je dne 4. januarja 2010 prišlo do spontane stavke z zaustavitvijo dela na gradbiščih Celovški dvori, Litostroj ter nekaterih manjših gradbiščih.

Oddaja je kontaktna, prosimo Vas za sodelovanje.
Pokličite nas lahko na: 01 242 88 00

Klik do poslušanja oddaje!!!

Prvo sporočilo Nevidnih delavcev sveta (IWW) za javnost v letu veselih stavk!

 

 

Zaradi izkrivljanja resnice, ki sta si ga privoščila uprava Vegrada in prvi sindikalist vegradovega sindikata, v IWW sporočamo, da je dne 4. januarja 2010 prišlo do spontane stavke z zaustavitvijo dela na gradbiščih Celovški dvori, Litostroj ter nekaterih manjših gradbiščih. Neposreden razlog za stavko so bile neizplačane nadure za november 2009 in neizplačan regres za lansko leto. Globlji razlog pa je za Vegrad značilno sistematično kršenje pravic iz delovnih razmerij. Z delom so prekinili vsi delavci na omenjenih gradbiščih. Po obljubah s strani predstavnikov podjetja Vegrad, da bodo zaostale obveznosti izplačane do četrtka, 7. januarja 2010, se je del delavcev vrnil na delo, ostali delavci, predvsem tisti, ki izvajajo zaključna dela, pa so zapustili delovna mesta. Delavci napovedujejo da bodo, v kolikor Vegrad do četrtka ne bo izplačal zaostalih obveznosti, ponovno začeli oz. nadaljevali prekinitev dela. Prav tako obveščamo, da se je na vegradovih gradbiščih spontana prekinitev dela iz istih razlogov zgodila že konec decembra 2009.

 

Srečno novo leto in čim več veselih stavk v letu 2010!

 

V Ljubljani, 4. januarja 2010

 

IWW

soc.center.rog@gmail.com

 Komentarji
komentiraj >>