Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Konstruktivizem z vesolja (2466 bralcev)
Sreda, 27. 1. 2010
IdaHV novih prostorih Galerije Photon na Križevniški ulici se bo čez slabo uro odprla razstava madžarskega eksperimentalnega fotografa starejše generacije Gaborja Kerekesa z naslovom Photomagic. Razstava je nastala na podlagi mednarodnega sodelovanja z galerijo Nessim iz Budimpešte. Umetnik se bo predstavil s serijama Over Roswell in izborom dodatnih del, s printi iz računalniškega zaprtega kroga in s povečavami mikroskopsko povečanih umetnikovih telesnih izločkov. Od solz s kristali soli do trepalnice in krvi.
V novih prostorih Galerije Photon na Križevniški ulici se bo čez slabo uro odprla razstava madžarskega eksperimentalnega fotografa starejše generacije Gaborja Kerekesa z naslovom Photomagic. Razstava je nastala na podlagi mednarodnega sodelovanja z galerijo Nessim iz Budimpešte. Umetnik se bo predstavil s serijama Over Roswell in izborom dodatnih del, s printi iz računalniškega zaprtega kroga in s povečavami mikroskopsko povečanih umetnikovih telesnih izločkov. Od solz s kristali soli do trepalnice in krvi.

Gábor Kerekes deluje na področju fotografije že preko 30 let. Na začetku so ga zanimali predvsem tehnični vidiki fotografije, nekaj let je deloval kot profesionalni reportažni fotograf, nato pa se je usmeril v raziskovanje eksperimentalne fotografije v relaciji umetnosti do znanosti. V seriji Over Roswell je uporabil kompleksno tehnologijo, sestavljeno iz klasičnih fotografskih postopkov in satelitskih posnetkov. Izbrani motiv raziskuje s pomočjo računalniškega programa USA Photomap, ki snema posnetke zemlje iz vesolja in s postopkom screen-shot ustvarja fascinantne slikovne izseke.

Čeprav smo navajeni, da naj bi bilo znanje angleščine samoumevno, temu še zdaleč ni tako. Umetnik se je za prevod zato raje zanesel na direktorja galerije Nessim Mihalyla Suranya. Prisluhnimo pogovoru:


Z umetnikom in kustosom se na hitro sprehodimo še po galeriji.S fotografom Gaborjem Kerekesom se je pogovarjala IdaH.


Komentarji
komentiraj >>