Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF NUJNE VOJAŠKE OPREME (2263 bralcev)
Petek, 26. 2. 2010
Boris V.... V Afganistanu več Nemcev za dalj časa ...
... Še več priprtih turških vojakov zaradi domnevne zarote proti vladi ...
... Več sporazumov med Srbijo in BiH ...
... Več vprašanj za obrambno ministrico glede nakupov vojaške opreme ...

Nemški parlament je kljub glasnim protestom poslancev Leve stranke potrdil povečanje nemške misije v Afganistanu. Gre za dodatnih največ osemsto petdeset vojakov pa tudi za podaljšanje mandata misije za eno leto. Vojaška misija v Afganistanu ne uživa podpore večine nemških državljanov, ne preseneča pa, da je glede podpore oblasti ravno obratno. Tako so širšo misijo podprli tudi opozicijski socialdemokrati. Nemčija bo sicer podvojila svojo razvojno pomoč okupirani državi, oblasti pa naj bi načrtovale začetek postopnega umika nemških sil iz Afganistana do leta 2011.

Turška policija je v drugem valu aretacij v preiskavi domnevne zarote vojske proti vladi prijela še osemnajst vojakov, med katerimi je en že upokojen. V ponedeljek je bilo prijetih okoli petdeset častnikov, proti enaintridesetim je sodišče v Carigradu že izdalo obtožnice in jih priprlo, nekaj aretiranih pa so že izpustili. Del vojske, ki sicer ščiti sekularnost države, naj bi domnevno hotel izvesti državni udar, razlog pa naj bi bila islamizacija vladajoče stranke. Špekulira se, da želi stranka premiera Erdogana vojsko le diskreditirati, da bi lahko potem islamizacijo resnično izpeljala, kar premier zanika.

Pravosodna ministra Srbije ter Bosne in Hercegovine, Snežana Malović in Bariša Čolak, sta podpisala več sporazumov, ki naj bi med drugim osebam, ki so pravnomočno obsojene v eni od teh dveh držav, preprečevali pobeg v drugo državo, s čimer bi se ubežniki izognili zaporni kazni. Srbska ministrica je dejala, da je ljudi iz obeh držav, ki so se po obsodbi s pobegom v drugo državo izognili zaporu, skupaj okoli sto petdeset. Sveži sporazumi predvidevajo tudi oblikovanje skupnih preiskovalnih ekip za efektivnejše spopadanje z najtežjimi oblikami kriminala.

Poslanec Liberalne demokracije Slovenije Anton Anderlič poziva obrambno ministrico Ljubico Jelušič, naj pripravi poročilo o nakupih v Slovenski vojski. Zanimajo ga predvsem informacije glede nakupa simulatorja za bojno usposabljanje v vrednosti desetih milijonov evrov, ki seveda sploh ni v uporabi ter okoliščine nakupa dvanajstih ameriških vozil tipa hummer. Jelušičeva glede teh pravi, da so se odločili za nakup brez javnega razpisa, ker da so se hoteli tako izogniti posrednikom. Anderliča zanima še, ali ministrstvo načrtuje spremembo načrtov nabav na obrambnem področju.Komentarji
komentiraj >>