Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Janez Strehovec!: o mkdonaldizaciji sveta and whatnot (in kaj ne)! (2631 bralcev)
Sreda, 10. 3. 2010
Nina in AndrejJanez Strehovec je zasebni raziskovalec in verjetno najpomembnejši teoretik novih medijev na Slovenskem, poleg tega pa še doktor estetike, pesnik, kolesar, plezalec in alpinist. Je avtor 6 znanstvenih monografij. Pogovarjali smo se o možnostih kritike umetnosti in subverzivne akcije v času popolne globalizacije in - po njegovem - mkdonaldizacije zemeljske oble. Med drugimi so bile vzpostavljene povezave al-kajde z digitalno tehnologijo in vprašanja vračanja v preteklost.

Janez Strehovec je teoretik novih medijev, doktor estetike, pesnik, kolesar, plezalec in alpinist. Napisal je vplivno knjigo Tehnokultura, kultura tehna - z letnico 1998 –, trenutno pa se ukvarja s preučevanjem digitalne literature, s posebnim poudarkom na digitalni poeziji. Pogovarjali smo se o možnostih kritike umetnosti in subverzivne akcije v času popolne globalizacije in – po njegovo - mkdonaldizacije zemeljske oble. Med drugimi so bile vzpostavljene povezave al-kajde z digitalno tehnologijo in vprašanja vračanja v preteklost. Poslušajmo torej pogovor. 

 Komentarji
komentiraj >>