Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
BIL JE, A NI GA VEČ - BRITOFF! (2492 bralcev)
Sreda, 31. 3. 2010
Nacho Top...kandidat za zdravje...
...možna razrešitev predsednice zbornice belih...
...burka buri francosko politiko...
...bila je, a ni je več...

Ob 7h:

...kandidat za zdravje...
...možna razrešitev predsednice zbornice belih...
...burka buri francosko politiko...
...bila je, a ni je več...


Marušič le prihaja. Vendar ne na ministrstvo, ampak zaenkrat v parlament. In sicer v dveh ali treh dneh kot premier-jev kandidat za ministra za zdravje. Borut Pahor namreč sklepa, da bo imel predlagani kandidat dovolj podpore v državnem zboru. Potem, ko so podporo zagotovili v SD in LDS, se je čakalo na odgovore preostalih koalicijskih strank. Iz Zaresa so sporočili, da bodo kandidata podprli, poslanci DeSUSa pa bodo glasovali po lastni vesti.

Ostajamo v beli Ljubljani. Na sedežu zdravniške zbornice Slovenije bo danes potekala seja, kjer bo skuščina volila novega predsednika in člane drugostopenjskega razsodišča zbornice. Zaradi nezadovoljstva pa naj bi skupina zdravnikov predlagala tudi razrešitev predsednice zbornice Gordane Živčec Kalan.

Francoski državni svet opozarja francosko vlado, da bi bila popolna prepoved nošenja burk v javnosti lahko v nasprotju z ustavo. Prepoved bi utegnila kršiti tudi Evropsko konvencijo o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Po oceni državnega sveta pa bi lahko bila upravičljiva pravila, ki zahtevajo odkriti obraz zaradi varnostnih razlogov in v primeru pomembnosti določanja starosti in spola posameznika.

Bila je, a ni je več. Internetne domene .yu . Ukinjena je bila namreč domena, ki jo je Srbija podedovala še od nam skupne Jugoslavije. Tako bo danes malce zagustilo slabim 4000 srbskim stranem, ki so še uporabljale domeno »tačka yu«, niso pa še prešle na novo .rs. V skupnem duhu pa slovenski vladi sporočamo, da se nova srbska domena ponuja kot naročena za uradne strani Republike Slovenije.

Ob 8h:

...le kaj bi Haiti s šotori...
...tri pomembne vrstice...
...pravi francoski McCoy...
...domače? Domače!...


"Vojska bi lahko posodila kakšen šotor namesto, da jih pošiljate na Haiti." "Bom vprašala, če sploh imamo takšne možnosti, potem pa bi bilo dobro, da se kdaj dobimo." To naj bi bil izsek pogovora o šotorih za začasno zaščito letalskih razstavnih predmetov med Zmagom Jelinčičem in ministrico za obrambo Ljubico Jelušič. Policija naj bi namreč prisluškovala njunemu pogovoru med preiskovanjem Jelinčičevih nezakonitih prizadevanj za letalski muzej v Murski Soboti. Kaj več zaenkrat še ni znano.

Za Britoff se spodobi, da ima tudi evropske novice. Evo, segli bomo najvišje – do prvega predsednika Evropske unije, Hermana Van Rompuya. V vašem koledarju si podčrtajte 15. april. Takrat bo namreč izšla v nizozemščini, skupaj s prevodi v francoščino, latinščino in angleščino, zbirka haikujev gospoda Van Rompuya. Novico je iz Bruslja v sporočilu za javnost poslala tiskovna služba Sveta Evropske unije.

Sedaj ima tudi Francija svoj SKB. Roparji so namreč v eni izmed bank v središču Pariza izvedli pravi filmski rop. Skozi prezračevalne kanale so najprej prišli do sosednjih kletnih prostorov, od tam pa so izkopali predor do kleti banke. Tam so vdrli v 100 sefov, ki so jih uporabljali zasebniki. Varnostnika so med tem zvezali na stol, ob odhodu pa zanetili požar, ki je sprožil protipožarni sistem. Tako so poplavljeni kletni prostori še dodatno otežili delo policije, ki je morala počakati na pristojne službe, da so odstranile vodo. Izplen ropa še ni znan.

Za konec še šport oziroma žogobrc in ogrevanje za Činjenico. V prvih četrtfinalnih tekmah nogometne lige prvakov sta bili odigrani uvodni tekmi. Pred povratno tekmo, ki bo 7. aprila, so s 3:1 zmago nad Bordeauxem slavili domačini iz Lyona. Prav tako je domača Alianz Arena postregla z zmago fantom iz Bayern Műnchena, ki so z 2:1 v podaljšku premagali Manchester United. Še en udarec pa je Manchester doživel proti koncu tekme, ko je z zvitim gležnjem z igrišča odšepal Rooney.

Ob 9h:

...na tako ostra ostra deklaracija...
...naekrat zaporniki zelo pomembni...
...komu keš za medije...
...kdo se bo guzil najvišje...


Po skoraj 13-urni razpravi je srbska skupščina sprejela deklaracijo, v kateri najostreje obsoja zločin nad bošnjaškim prebivalstvom v Srebrenici julija 1995. S to ostrostjo pa se ne strinjajo Bošnjaki in Hrvati, saj besedilo dejansko ne vsebuje besede genocid. Vladajoča srbska koalicija meni, da so s tem priznanjem odprli nove možnosti prihodnjim generacijam, opozicija pa je deklaracijo označila za sramotno.

Jutrišnji dan se bo v ZDA uradno brez heca vrtel okoli vprašalnikov. 1. april je namreč določen kot uradni dan za nov desetletni popis prebivalstva. Štetje pa je pomembno tudi s političnega vidika, saj se na njegovi podlagi določajo kongresna okrožja in število elektorskih glasov na posamezno državo za predsedniške volitve. Tukaj pa se že zapleta, saj se zaporniki in politiki pritožujejo, da se kot stalni naslov zapornikov šteje kar naslov zapora. Tako se v okrožjih, kjer je zapor, število prebivalcev poveča in posledično pa tudi politični vpliv.

Odbor državnega zbora za kulturo bo na današnji seji na pobudo SDS obravnaval domnevne nepravilnosti pri razpisu za avdiovizualne medije za leto 2009. Poslanci SDS so prepričani, da so se sredstva delila mimo določb razpisa. Tako naj bi denar dobila tudi nekatera društva, zasebni zavodi, gledališča, blogerji, fundacije in celo samostojni podjetniki.

Ostajamo pri medijih. Naša daljna sorodnica Radiotelevizija Slovenija danes zaključuje z razpisom za generalnega direktorja. V medijih so se pojavili naslednji kandidati: predsednik uprave Dnevnika Branko Pavlin, novinarka Rosvita Pesek, pomočnik generalnega direktorja RTV za tehniko, investicije in inženiring Marko Fili, varuhinja gledalcev in poslušalcev Miša Molk, pomočnica generalnega direktorja RTV za organizacijo kadrov in izobraževanje Cvetka Žirovnik, urednica tretjega programa TV Slovenija Ljerka Bizelj in športni novinar Igor E. Bergant. Upamo, da bodo med kandidati izmerili tudi, kdo ima najkurco politično manipulabilnost.

Ob 10h:

...v Rusiji spet eksplozije...
...po 12 letih na prostost...
...zaključuje se festival dokumentarnega filma...
...torta za odprte glave...


V Rusiji ponovno poka. Tokrat je v severnokavkaški ruski republiki Dagestan v mestu Kisljar razneslo 2 bombi. Prva je eksplodirala pred lokalnim uradom ruskega notranjega ministrstva. Okoli 20 minut kasneje, ko so eksplozijo že preiskovali policisti, pa se je na istem mestu razstrelil še samomorilski napadalec, ki naj bi nosil policijsko uniformo. Ubitih naj bi bilo najmanj 11 ljudi, 18 pa je ranjenih.

Kolumbijsko gverilsko gibanje FARC je izpustilo še enega talca. Tokrat narednika Pabla Emilia Moncayo, ki so ga zadrževali kar 12 let. Vojaka so izpustili nekaj tednov pred predsedniškimi volitvami, ko bodo kolumbijci volili naslednika Alvara Uribeja, ki se je oba mandata boril proti upornikom. Koliko talcev gverilci še zadržujejo ni znano, domneva pa se da naj bi jih bilo od 77 do 136.

Nadaljujemo kulturno, vendar kljub temu družbeno zavedno. Drevi se bo namreč s podelitvijo nagrade za najboljši dokumentarni film na temo človekove pravice zaključil festival dokumentarnega filma. Za nagrado, ki jo podeljuje Amnesty International Slovenija se v tekmovalnem programu 12. festivala poteguje pet filmov. Naj zmaga najboljši!

Končujemo pa odprtomiselno in odprtokodno. Na današnji dan se namreč obeležuje svetovni dan prostih formatov, ki naj bi javnost opozoril na pomen odprtih datotečnih formatov in odprtih standardov na splošno. Letos bo posebno praznovanje organizirano tudi v Sloveniji. Slovenska skupina neprofitne organizacije za ozaveščanje o pomenu proste programske opreme bo tako danes v Kiberpipi priravila predavanja in okroglo mizo. Vrhovnemu sodišču pa bodo za dosežke na tem področju podelili torto.

Na zajtrk brez torte se je po Britoffu odpravil stari pirat Potočan.Komentarji
komentiraj >>