Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
NEMIRNI KROFF (2167 bralcev)
Torek, 6. 4. 2010
Boris V.... Sumi kaznivih dejanj pri preprečevanju ustanovitve občine Ankaran ...
... Nemiri v Krigizistanu ...
... Začasna zasedba iranske ambasade v Haagu ...
... 69 let od nemškega bombardiranja Beograda ...

Komisija za preprečevanje korupcije je prejela deset prijav nepravilnosti v poskusih preprečitve ustanovitve občine Ankaran. Tako naj bi bilo pred lanskim referendumom v enem izmed ankaranskih občinskih stanovanj prijavljenih kar 40 oseb. Glasovalo je tudi 32 volivcev, ki so imeli le potrdilo upravne enote in še niso bili vpisani v ankaranski volilni imenik, kar pomeni, da so se v Ankaran prijavili tik pred volitvami. Ker naj bi navedbe v prijavah kazale na sum kaznivih dejanj, je komisija primere že predala organom pregona.

V kirgizistanskem mestu Talas je več sto protestnikov zasedlo vladne prostore, zajelo tamkajšnjega guvernerja, ki ga še vedno zadržujejo, ter se spopadlo s policijo. Nasilje je izbruhnilo tri dni po obisku generalnega sekretarja Ban Ki Moona, ki je kritiziral razmere na področju človekovih pravic v državi. Protestniki so se začeli v Talasu zbirati že zgodaj zjutraj in protestirali proti povišanju cen ogrevanja in elektrike. Kirgizistanski premier Danijar Usenov je že napovedal, da bodo proti organizatorjem protestov ukrepali s trdo roko. Za jutri so protesti napovedani tudi v glavnem mestu Biškek.

V nizozemskem administrativnem središču Haag je skupini Irancev in neirancev uspelo začasno zasesti del iranskega veleposlaništva. Šlo naj bi za spontan protest, policiji pa je protestnike že uspelo pregnati in aretirati. Več nam je povedala Sarah Peters, ena od udeleženk protesta:Na današnji dan mineva natanko 69 let od napada nemških bombnikov na Beograd, takratno prestolnico kraljevine Jugoslavije, kar jo je potegnilo v drugo svetovno vojno.Komentarji
komentiraj >>