Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF ZANALAŠČ BREZ VREDNOT (2483 bralcev)
Petek, 9. 4. 2010
Boris V.... Glasovanje o ratifikaciji arbitražnega sporazuma 19. aprila ...
... Spet o vrednotah, tokrat v Novem mestu ...
... Vatikanski perverzni pragmatizem ...
... Kirgizistan zanimiv za Evropsko unijo ...

Kolegij predsednika Državnega zbora je odločil, da bodo poslanci na rednem zasedanju parlamenta, ki se bo začelo 19. aprila, glasovali tudi o ratifikaciji podpisanega arbitražnega sporazuma o meji s Hrvaško. Ustavno sodišče je triindvajsetega marca presodilo, da je sporazum skladen z ustavo, naslednji teden pa ga bo obravnaval še odbor za zunanjo politiko. Vendar zgodbe ni konec. Po verjetni ratifikaciji čaka sporazum še naknadni zakonodajni referendum, ki bo predvidoma v prvi polovici junija.

Ob sedmi večerni uri se bo v Novem mestu pričel tretji Zbor za vrednote, ki ga pripravlja stranka Nova Slovenija. Čemu, smo vprašali evroposlanca Lojzeta Peterleta:Po desetih minutah poslušanja besede vrednota v raznoraznih kombinacijah, smo Peterleta v luči nedavnega napada neonacistov pred Filozofsko fakulteto in njihovega shoda v središču Ljubljane uspeli vprašati, ali zanj porast skrajne desnice predstavlja pomembno krizo vrednot:Iz ravno slišane politične analize lahko sklepamo, da so torej napadi neonacistov zgolj pričakovan odgovor na občutek prikrajšanosti. Pa naj bo ta resnična ali namišljena.

Ko smo že pri vrednotah, še novica iz Vatikana. Tiskovni predstavnik te totalitarne države Federico Lombardi je sporočil, da se je papež Benedikt XVI. pripravljen sestati z žrtvami spolnih zlorab s strani duhovnikov. Ne bomo špekulirali, ali bo šlo za srečanje v kakšni hotelski sobi, dodajmo le, da je Lombardi izpostavil perverzni pragmatizem, ki vodi Cerkev v njenih dejanjih. Dejal je namreč, da mora Katoliška cerkev v primeru zlorab otrok sodelovati s policijo in pravosodjem, saj je to edini način, da si znova pridobi zaupanje. Imperativ je torej zaupanje v Cerkev in če sodelovanje ne bi bil edini način za povrnitev le-tega, do sodelovanja s policijo ne bi prišlo.

Vodja delegacije Evropskega parlamenta za odnose s centralno Azijo, Paolo Bartolozzi iz Evropske ljudske stranke, je glede razmer v Kirgizistanu dejal, da so te še vedno nestabilne. Razsvetlil je evropsko javnost, da morajo tamkajšnji politiki najti izhod iz krize, stanovsko kolegialno pa je izpostavil potrebo po obranitvi parlamentarnih ustanov. Bartolozzi je poudaril, da je Kirgizistan za Evropsko unijo zanimiv tako iz varnostnega vidika - omenil je Afganistan - kot energetskega.Komentarji
komentiraj >>