Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
NOVICE IZ EP (2220 bralcev)
Petek, 16. 4. 2010
Boris V.... Kandidatka za Nobelovo nagrado za mir, odvetnica za človekove pravice in novinarka iz Groznega Lidija Jusupova v EP o ruski krivdi ...
... ALDE vs. Vatikan ...
Kandidatka za Nobelovo nagrado za mir, odvetnica za človekove pravice in novinarka iz Groznega Lidija Jusupova, je ta teden v Evropskem parlamentu opozarjala na izginotja ljudi in poboje, ki se s podporo Rusije dogajajo na severnem Kavkazu. Jusupova je dejala, da dejanja ruskega režima na Kavkazu sama povzročajo povračilne ukrepe. Poudarila je tudi sokrivdo državljanov Rusije za teroristične napade, ki izhaja iz pasivnosti.

Skupina liberalcev v Evropskem parlamentu je napovedala, da bo o spolnih zlorabah v Cerkvi zahtevala razpravo na enem od prihodnjih plenarnih zasedanj parlamenta. Slovenski evroposlanec Ivo Vajgl je opozoril na Rodetovo izjavo glede avantur duhovnikov, kakor je Rode opisal spolne zlorabe otrok v Cerkvi. Evropski liberalci so opozorili tudi na nesprejemljivost izjav vatikanskega državnega sekretarja Tarcisia Bertoneja, češ da obstajajo povezave med homoseksualnostjo in pedofilijo. Čeprav smo v OFF-u že poročali, povejmo še enkrat, da papež danes praznuje svoj 83. rojstni dan.


Komentarji
komentiraj >>