Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Zenzile!!! (2656 bralcev)
Sreda, 21. 4. 2010
sashSaša Serban recenzira nastop francoskih dub veteranov Zenzile na Metelkovi ... (v celoti!)
ZENZILE, 20. 4. 2010; Gala Hala- Metelkova mesto, Ljubljana

* V objemu Gala hale se je včeraj znašla dolgo pričakovana francoska dub atrakcija, ki sliši na ime Zenzile. Veljajo za eno izmed glavnih zasedb v francoski elektro dub sceni in glede na to, da so se organizatorji tukajšnjih dub veselic v preteklosti že večkrat trudili, da jih pripeljejo tudi na naše odre, se je to zgodilo “šele” včeraj.

Za začetek je treba omeniti, da domače koncertno občinstvo rado zamuja na pričetke dogodkov, saj se je včeraj zadeva začela pred bolj slabo napolnjeno dvorano Gala hale. Sicer se je v toku večera ta zapolnila, a vseeno bi lahko rekli, da bi nas lahko bilo še več. Vse to pa ni imelo kakšnega bistvenega pomena, saj so Zenzile poskrbeli, da smo bili tisti prisotni priča izjemni koncertni atrakciji. V prvem delu dve uri dolgega koncerta so Zenzile igrali komade z njihove zadnje plošče Pawn Shop, v nadaljevanju večera pa so postregli s pregledom njihove bogate glasbene zakladnice, ki se je polnila več kot deset let.

O zvoku včerajšnjega koncerta bi lahko na dolgo in široko razpredali, a z eno besedo bi lahko rekli, da je bil odličen. V zadnjih petih letih smo ob obisku francoskih zasedb lahko opazili, da vsak od teh bendov s seboj pripelje mojstra za zvok in luč ali celo več takih mojstrov. Takšni tehniki postanejo nepogrešljiv del benda samega, saj si žive koncerte bend brez njih ne more zamisliti. O zvoku in vizualni podobi zasedbe same smo včeraj lahko bili priča izjemni usklajenosti, žanrski barvitosti in razburljivi dinamičnosti. Cel nastop je bil bolj ali manj zaznamovan z zavidanja vredno odersko prezenco in neumorno natančnostjo. Karizmatična pevka Jamika je postregla s svojimi napol recitiranimi napol odpetimi besedili, za mikrofon pa je prijel tudi kitarist in v vsaj dveh komadih prevzel glavno vlogo vokalista. Zenzile na odru vsekakor delujejo zelo suvereno in homogeno, začetna umirjenost in čutnost se je v njihovem včerajšnjem nastopu večkrat prelevila v konkretno treskanje po slušnem aparatu prisotnega občinstva.

Očitno zadovoljna publika jih je uspela na oder priklicati kar dvakrat, kar se po besedah njihovega tonskega mojstra zgodi zelo redko. Vse to nam kaže, da smo bili včeraj lahko priča izjemnemu koncertu, edina stvar, ki bi jo lahko izpostavili kot negativno, je dejstvo, da se pri nas takih in podobnih koncertov še vedno udeležuje premalo ljudi. Tako pač je, jebat ga. Upamo in gledamo v prihodnost z optimizmom, z včerajšnjim koncertom se lahko pohvalimo, da smo na naših odrih gostili skoraj vse glavne predstavnike francoske dub scene. To pa ni mačji kašelj, če pomislimo, da se večina teh zasedb le izjemoma pojavi izven Francije.

Zadovoljen je včeraj iz Gala hale odkorakal Saša Serban.


Komentarji
komentiraj >>