Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Intervju z lezbično-feministično univerzo (2038 bralcev)
Četrtek, 22. 4. 2010
Juliette
»GIRLS ONLY«

Univerze v Sloveniji rastejo kot gobe po dežju ali kot konoplja pod »neonkami«. Tako imamo tiste bolj konvencionalne ali pa take malo manj. Brez dvoma lahko tudi trdimo, da so nekatere univerze bolj kvalitetne od drugih.

Pomladni veter je poleg vulkanskega prahu prinesel lezbično-feministično univerzo, ki sodi med nekonvencionalne oblike izobraževanja in treniranja malih in velikih sivih celic. Osebno, neobjektivno ter pristransko mnenje avtorice prispevka pa je, da je po kvaliteti lezbično-feministična univerza bliže kvalitetnejšim univerzitetnim sestram. Uradni in neuradni prostori srečanj ter debat so v metelkovskem mestu oziroma klubu Monokel.

Pogovarjali smo se z eno izmed organizatork lezbično-feministične univerze, Tadejo Pirih. Ob pozornem poslušanju pogovora boste izvedeli, kako in zakaj je prišlo do nastanka univerze ter kaj se je in se še ima dogoditi.

Po nenaključno izbranemu glasbenemu predahu nadaljujemo z intervjujem s Tadejo Pirih:


V lezbično feministično debato je padla Julija Somrak.

 Komentarji
komentiraj >>