Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF BREZ SOLIDARNOSTI DO POLITIKOV (2218 bralcev)
Petek, 23. 4. 2010
Boris V.... Tajski protestniki postavili vladi ultimat ...
... Klemenčič s 1. junijem odhaja z MNZ-ja ...
... Končan posvet o medgeneracijski solidarnosti ...

Tajski protivladni protestniki, ki protestirajo od 12. marca, so postavili premieru Abhisitu Vedžadživi ultimat. Dali so mu trideset dni časa za razpustitev parlamenta in sklic predčasnih parlamentarnih volitev. Po četrtkovem nasilju v Bangkoku, v katerem je umrla ena oseba, več kot osemdeset pa jih je bilo ranjenih, so protestniki z vojsko sklenili premirje. V minulem mesecu je umrlo že 26 ljudi, skoraj tisoč jih je ranjenih. Predstavnik tajske vojske je dejal, da uporaba sile ne bo rešila krize in da mora vojska poskrbeti, da se Tajci ne bi spopadali med seboj. Nasprotnik rdečesrajčnih protestnikov namreč ni samo vlada, temveč tudi njeni rumenosrajčni podporniki.

Državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve Goran Klemenčič je dejal, da s prvim junijem odhaja z ministrstva. Že na začetku mandata naj bi bil dogovorjen z ministrico Katarino Kresal, da bo ostal na položaju le pol mandata. Klemenčič se je tudi odzval na kazensko ovadbo zoper Kresalovo, ki jo je vložil poslanec SDS Zvonko Černač in sicer zaradi izdaje tajnih podatkov in žaljive obdolžitve. Gre namreč za dialog z ministrico, ki sta ga imela na seji ob interpelaciji Kresalove, v kateri je Černač jasno nakazal, kje se nahaja center policije za prisluškovanje, Kresalova pa je to potrdila. Branko Lobnikar iz Zares in predavatelj na Fakulteti za varnostne vede meni, da je Černač tisti, ki je izdal tajne podatke, tako pa ocenjuje njegove izjave:V Ljubljani je potekal posvet ob drugem dnevu medgeneracijske solidarnosti, na katerem so predstavniki posameznih ministrstev, zavarovalnic in stroke razpravljali o potencialu starejše generacije. Jožeta Ramovša iz Inštituta Antona Trstenjaka, ki je organiziral posvet, smo vprašali, kakšno je sedanje stanje medgeneracijske solidarnosti v Sloveniji:Komentarji
komentiraj >>