Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF ISTIH ODGOVOROV KOT OČITKOV (1958 bralcev)
Sreda, 28. 4. 2010
Boris V.... Leterme odstopil tudi s položaja vodje stranke ...
... Sarkozy in Jintao o svetovnem monetarnem sistemu in Iranu ...
... IMF: Grčija naj bi potrebovala do 120.000.000.000 evrov ...
... Janković v maniri Mlade Slovenije ...

Belgijski premier v odstopu Yves Leterme je po odstopu s položaja premiera odstopil tudi s položaja vodje stranke flamskih krščanskih demokratov. Kot razlog za odstop Leterme navaja to, da mu v treh letih po izvolitvi na položaj premiera ni uspelo reorganizirati delovanja države in normalizirati trenj med francosko in flamsko govorečo skupnostjo v Belgiji. Leterme je kot premier odstopil že dvakrat, zadnjič, ker so flamski liberalci izstopili iz vlade. Ker kralju Albertu II. ni uspelo najti rešitve vladne krize, naj bi se junija zgodile predčasne volitve.

Francoski predsednik Nicolas Sarkozy je na tridnevnem obisku na Kitajskem, danes pa se je srečal s kitajskim predsednikom Hu Jintaom. Kolega sta po srečanju povedala, da bosta njuni državi sodelovali pri reševanju svetovnega monetarnega sistema, po napovedih bosta okrepili politično koordinacijo glede reform tega sistema. Jintao in Sarkozy sta se pogovarjala tudi o Iranu, francoski predsednik pa naj bi kitajskega prepričeval, naj podpre nove sankcije Združenih narodov proti tej državi. Kitajska še vedno vztraja pri diplomatskem reševanju spora, v začetku meseca pa je Peking le pristal na pogovore o sankcijah.

Generalni direktor Mednarodnega denarnega sklada Dominique Strauss-Kahn je dejal, da naj bi Grčija za servisiranje dolga in pokrivanje javnofinančnih potreb v treh letih potrebovala do 120 milijard evrov. Trenutni mehanizem dvostranskih posojil evroskupine in sklada, ki znaša 45 milijard evrov, naj bi bil tako šele začetek. Nemška vlada ocenjuje, da bo potrebno omenjeno pomoč Grčiji povečati še letos.

Ljubljanski župan Janković na vložitev pobude za presojo ustavnosti poimenovanja Titove ceste odgovarja z istim jezikom, kot ga uporablja vlagatelj pobude, torej podmladek Nove Slovenije. Tudi Janković nasprotno stran obtožuje ustvarjanja nestrpnosti in deljenja javnosti. Janković je mlade Slovence obtožil špekuliranja, češ da so s pobudo za ustavnost zavlačevali zaradi jesenskih lokalnih volitev. Njemu seveda takšna kalkuliranja ne padejo na pamet.

 Komentarji
komentiraj >>