Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
BURKE, BREZPOSELNI, NAAAAFTA KROFF (2934 bralcev)
Petek, 30. 4. 2010
Boris V.... Belgijska Amnesty International proti prepovedi burk ...
... 20-odstotna brezposelnost v Španiji ...
... Sprememba plana glede črpanja nafte v ZDA ...
... SDS še nad Kresalovo ...

Potem ko je spodnji dom belgijskega parlamenta izglasoval prepoved javnega nošenja muslimanskih oblačil, ki zakrijejo celo telo ali pa pustijo vidne le oči, burk in nikabov, se je belgijska Amnesty International kritično odzvala na prepoved. Le-to je obsodil tudi muslimanski svet v Belgiji. V Amnesty International menijo, da prepoved diskriminacije žensk ne odpravlja, temveč jo celo spodbuja. Mimogrede, zakon v primeru kršitve predvideva od 15 do 25 evrov kazni oziroma do sedem dni zapora. Več o razlogih za nasprotovanje prepovedi teh oblačil na javnih mestih nam je povedala Karen Moeskops, direktorica flamske sekcije Amnesty International v Belgiji:Bodo v belgijski Amnesty International posegli za kakšnimi pravnimi sredstvi pri uveljavljanju svojega stališča:Moeskops takole opisuje odnos ljudi do njihovega stališča:V Španiji je brezposelnost prvič v trinajstih letih dosegla 20 odstotkov. Ob koncu marca je bilo tako tam brez dela že 4.612.700 ljudi. Na drugi strani je bila v istem času brezposelnost v Evropski uniji 9,6-odstotna, kar pomeni 23,1 milijona ljudi. Špansko gospodarstvo se je v zadnjih treh mesecih lanskega leta skrčilo za 3,6 odstotka.

Bele hiša se je zaradi nesreče naftne ploščadi v Mehiškem zalivu in posledične ekološke katastrofe odločila, da do nadaljnjega ne bo dovolila novega črpanja nafte ob ameriški obali. Prepoved bo trajala vse do konca preiskave, ki naj bi pokazala, kaj je bil vzrok za eksplozijo na ploščadi. Predsednik Obama je že napovedal razširitev črpanja tudi na obale Virginie, Aljaske in Floride, sedaj pa se utegnejo ti načrti spremeniti. Naftni madež se v Mehiškem zalivu razteza že na 5000 kvadratnih kilometrih površine.

Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke vztraja pri napadih na ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal. Tako zahteva sklic nujne seje odbora za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje, na kateri bi ministrico pozvali k odstopu zaradi, kot pravijo, novih odkritij in dokazov. Poslanska skupina SDS tudi predlaga sklep, po katerem bi odbor ugotovil, da je Kresal vseskozi zavajala javnost in poslance.Komentarji
komentiraj >>