Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
STARA STRAN, NOV KROFF (2119 bralcev)
Petek, 14. 5. 2010
Boris V.... Odstavljen španski sodnik Garzon ...
... SVIZ ne sprejema novega pravilnika o standardih in normativih za srednje šole ...
... Delodajalci in managerji ne bi belili dobička z delavci ...
... Mesec dni od začetka projekta društva Kralji ulice - Stara roba - nova raba...

Španskega sodnika Baltazarja Garzona, ki ga čaka sojenje zaradi domnevne zlorabe položaja, je španski generalni svet za pravosodje odstavil, potem ko je vrhovno sodišče dalo zeleno luč za začetek njegovega sojenja. Garzonova domnevna zloraba položaja se navezuje na njegove preiskave zločinov med Francovo diktaturo, to pa je šlo v nos nekaterim skrajnim desničarskim skupinam, ki trdijo, da so preiskave v nasprotju z zakonom o amnestiji za zločine med Francovim režimom iz leta 1977. Garzon se brani, češ da izginotja ljudi predstavljajo zločine proti človeštvu, teh pa amnestija ne pokriva. V primeru, da ga spoznajo za krivega, grozi Garzonu prepoved opravljanja dela do 20 let.

Sindikat vzgoje in izobraževanja s presenečenjem sprejema nov pravilnik o standardih in normativih za srednje šole. V tem se namreč uvaja nov koncept učiteljeve učne obveznosti in sicer namesto 20 ur na teden 760 ur na leto. Po mnenju SVIZ-a se v tej spremembi skriva namen lažjega odpuščanja. Ker se število dijakov manjša, obveznosti učitelja pa se večajo, naj bi nov normativ odpuščanja, ki učiteljem itak grozijo, še povečal. V SVIZ-u opozarjajo, da se lahko obveznosti učiteljev spreminjajo le z zakonom o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, ne pa s pravilniki.

Združenje delodajalcev Slovenije
in Združenje Manager pričakovano nasprotujeta dopolnitvi zakona o udeležbi delavcev pri dobičku. Dopolnilo, ki ga je sprejel odbor državnega zbora, namreč predlog zakona dopolnjuje tako, da bi bila delitev dobička delavcem obvezna v primerih, ko družba sprejme sklep o delitvi vsaj 25 odstotkov bilančnega dobička lastnikom. Managerji v maniri 19. stoletja pravijo, da bi s tem dopolnilom najedali konkurenčnost in onemogočili ustrezno motiviranje delavcev.

Mineva mesec dni in en dan od odprtja trgovine sleš posredovalnice starih predmetov kot projekt društva Kralji ulice. Prostor se nahaja na Poljanski 14 v Ljubljani, za več informacij pa smo prosili vodjo projekta Luno Jurančič Šribar:Komentarji
komentiraj >>