Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
PROTESTNI KROFF (2220 bralcev)
Petek, 21. 5. 2010
Boris V.... Študentski servisi zanikajo udeležbo pri organizaciji protestov ...
... Funkl: ŠOS ima indice, da je šlo za sabotažo ...
... NATO razmišlja o zmanjšanju enot na Kosovu ...
... 1040 let zapora za napad v Madridu leta 2006 ...
... Protesti v Zagrebui ...

Študentski servisi združeni v strokovnem interesnem združenju agencij za posredovanje začasnih del so zanikali udeležbo pri organizaciji sredinih protestov. Servisi so opozorili na, kot pravijo, neutemeljene obtožbe, da so plačevali študentom za vandalizem na protestih. Dodajajo še, da jih ni minister za delo Ivan Svetlik za časa priprav zakona o malem delu nikoli pozval k sodelovanju, čeprav naj bi bili zaradi 50 letnih izkušenj koristen vir informacij.

Član predsedstva Študentske organizacije Slovenije Marko Funkl je dejal, da so dobili jasne indice, da je prišlo na protestih do sabotaže. Šlo naj bi za več organiziranih skupin, ki niso bile pod okriljem ŠOS-a ali DOS-a, so pa na ti dve organizaciji vrgle grdo luč. Funkl sicer ne želi obtoževati nikogar, vseeno pa izpostavlja, da so v medijih zasledili, da jih k odstopu najbolj pozivajo politične stranke in politični podmladki. Odvetnica ŠOS-a Maja Potočnik pa trdi, da je objektivna odgovornost te organizacije sporna in dodala, da nosi del odgovornosti za nasilje tudi policija zaradi neukrepanja.

Vojaška zveza NATO razmišlja o zmanjšanju svojih enot na Kosovu – KFOR - s sedanjih 10.000 na 2000. Generalni sekretar zveze Anders Fogh Rasmussen trdi, da se varnostna situacija na Kosovu kljub občasnim incidentom stalno izboljšuje. Zaradi tega NATO za januar načrtuje zmanjšanje na 5000 pripadnikov, Rasmussen pa dodaja, da bo NATO na Kosovu ostal, dokler bo potrebno, da opravijo svojo nalogo. Kakšna ta naloga je, pa je stvar debate.

Decembra leta 2006 so pripadniki baskovske separatistične organizacije ETA izvedli bombni napad na madridskem letališču Barajas (izg. Barahas) in ubili dva ekvadorska državljana. Danes so bili zaradi tega trije člani ETE obsojeni na dolgoletne zaporne kazni. Kako dolgoletne? Zelo. Vsak je dobil namreč kar 1040 let zapora. Kljub temu jih bodo odsedeli le 40, saj je to v Španiji najvišja kazen za teroristična dejanja. Obsojenci morajo družinama mrtvih plačati še 700.000 in 500.000 evrov odškodnine.

V Zagrebu se nadaljujejo protesti zaradi načrtovanega preurejanja Varšavske ulice v centru mesta. Iz Zagreba se javlja naš sodelavec Kuki:Komentarji
komentiraj >>