Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF PROTI DOMOLJUBNIM RAKETAM (2364 bralcev)
Sreda, 26. 5. 2010
Boris V.... Slovaška s svojim odgovarja na madžarski zakon ...
... ZDA in Poljska razkrile, kje bosta postavile rakete ...
... EULEX in Priština ne priznavata srbskih volitev na severu Kosova ...
... Na Cipru spet neko pogovarjanje ...

Slovaška vlada se je odzvala na sprejem madžarskega zakona o dvojnem državljanstvu in potrdila predlog zakona, po katerem bi slovaškim Madžarom, ki bi zaprosili za madžarsko državljanstvo, avtomatično odvzeli slovaškega. Zakon se sicer nanaša na vse slovaške državljane, ki bi hoteli pridobiti novo državljanstvo, in ne samo na Madžare. Madžarska ocenjuje, da je zakon, ki ga hoče sprejeti Slovaška, diskriminatoren in da krši mednarodno pravo.

Združene države Amerike in Poljska sta razkrili, da bosta v okolici poljskega mesta Morag že v prihodnjih dneh namestili prvo raketno enoto z okoli 150imi ameriškimi vojaki in raketami patriot. Rakete bodo nameščene okoli 60 kilometrov od meje z Rusijo, ta pa odgovarja, da poteza Američanov postavlja na kocko dvostranske odnose z Rusijo. Poljski obrambni minister Bogdan Klich je ameriške vojake opozoril, naj ne zapravijo gostoljubnosti in zaupanja domačinov.

Kosovske oblasti in misija Evropske unije EULEX so opozorile, da ne bodo priznale izidov lokalnih volitev, ki jih bo v nedeljo v večinsko srbskih občinah na severu Kosova izvedla Srbija. Pripadniki EULEX-a naj bi srbskim politikom onemogočili prihod na Kosovo, Srbija pa grozi s prekinitvijo sodelovanja z misijo Evropske unije. Uradna Priština označuje nedeljske volitve za kršitev suverenosti in ozemeljske celovitosti Kosova, kosovski notranji minister pa jih je označil za nezakonite, zato Priština na njih tudi ne bo skrbela za varnost.

Po daljšem premoru so ciprski Grki in Turki opravili nov krog pogajanj o ponovni združitvi otoka. Generalni sekretar Ban Ki Moon je dejal, da je treba to priložnost izkoristiti in da čas ni na strani sprtih strani. Omenjeni nov krog pogajanj sicer ni prinesel rezultatov, vendar je novo srečanje predsednikov ciprskih Turkov in Grkov, Dervisa Erogluja in Demetrisa Hristofiasa, predvideno za tretji junij. Cilj pogajanj je federalna združitev Cipra, vendar si sprti strani to predstavljata različno.Komentarji
komentiraj >>