Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Restavracija Glažuta (4815 bralcev)
Petek, 11. 6. 2010
jureg




Restavracija Glažuta

Glažute so bile nekdaj namenjene predelovanju stekla. Najti jih je bilo moč v bližini gozdov, predvsem na obronkih Pohorja. V restavraciji Glažuta sicer stekla ne talijo in oblikujejo; ime najbrž izvira iz mikrolokacije restavracije. Glažuta se nahaja v stekleno-jekleni konstrukciji na Dunajski 119, v bližini marsikatere poslovne stavbe.

Bližina podjetij in fakultet daje Glažuti dobro strateško pozicijo, prvo presenečenje pa je bilo, da je restavracija samopostrežna. Bon stane 3 evre in 91 centov, zato smo pričakovali restavracijo z nekaj zaposlenimi natakarji. Restavracija je velika, prostora je za kakih 150 ljudi, če v to štejemo tudi kotiček, ki je malenkost odmaknjen od glavnega dela restavracije. Oprema je minimalistična, vodo pa si boste morali iti do šanka iskat sami.

Po podanih pojasnilih, kaj vse se da dobiti na bon, se je začelo izbiranje. Solatni bar nudi pestro in precej domišljijsko izbiro solat, ki jih drugje redko najdemo. Poleg tega si lahko namesto solate naredite sadno solato in tako dobite zraven še sladico. Meni je namreč sestavljen iz juhe, glavne jedi in solate ali sladice.

Juhe so okusne, pasulj dovolj gost in bojda nič zgoščen z moko. Ali uporabljajo kaka druga gostilna sredstva nam ni uspelo izvedeti. Česnovo-koruzne juhe zmanjka zelo hitro, ajdova z gobami pa je okusna in vsebuje razen šampinjonov tudi druge sorte gob. Vedno je na voljo pet različnih menijev, dva mesna, ribji in dva zelenjavna.

Baby jetrc je na žalost zmanjkalo, zato smo se zadovoljili s svinjskim zrezkom v naravni omaki in pečenim krompirjem kot prilogo. Poleg tega smo poskusili še pečena piščančja bedrca z enako prilogo. Krompir bi lahko bil bolj okusen, vendar od zmrznjenega tega pač ni moč pričakovati. Porcija je sicer resda obilna, še posebej če se na kosilo odpravite v popoldanskih urah, ko so lokalni uslužbenci že vsi na poti k svojim družinam ali na kakšnem fancy koktejlčku kje v centru.

Ko smo se odpravili mimo vitrine s sladicami, nam je bilo skorajda malo žal, da se nismo odločili za to varianto. Panna-cota in mamljivi koščki torte so vabili, a smo to razvado pustili za kdaj drugič. Če pojeste bolj malo, ste lahko siti že po juhi in solati, glavna jed pa vas bo nasitila še za lep čas. Za ceno 3,91 evra se boste v restavraciji Glažuta kar pošteno in dokaj okusno najedli. Poleg tega pa lahko prisluhnete še raznoraznim brokerskim, zavarovalniškim, direktorskim, profesorskim in tudi študentskim debatam ter se tako tudi kaj novega naučite.


V stari steklarni se je v steklo zasteklil stekleni JureG.

 



Komentarji
komentiraj >>