Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
DAN PROVINCIALNOSTI (3299 bralcev)
Petek, 25. 6. 2010DAN PROVINCIALNOSTI na Radiu Študent, 25. 6. 2010, od 11.00 do 19.00

Provincialnost: stanje, za katero je značilna neustvarjalnost, moralna in nazorska ozkost. Radio Študent bo 25. junija razgaljal domačo provincialnost. Namesto proslavam se bomo posvetili refleksiji, koliko državnosti je Sloveniji sploh še ostalo...

DAN PROVINCIALNOSTI na Radiu Študent, 25. junija 2010, od 11.00 do 19.00

Provincialnost je stanje, za katero je značilna neustvarjalnost, moralna in nazorska ozkost. Radio Študent bo 25. junija razgaljal domačo provincialnost. Namesto proslavam se bomo posvetili refleksiji, koliko državnosti je Sloveniji sploh še ostalo.

Ne zanima nas državotvornost, zanima nas sprejemanje direktiv, uvajanje neoliberalnih logik, krčenje delavskih pravic, uboganje OECD-ja, neposlušanje sindikatov.

Vse to bo obelodanjeno z intervjuji, izjavami delavcev in delavk, komentarji in začinjeno s primerno glasbo. Izven lestvic konkurenčnosti. Dan provincialnosti, 25. junija od 11.00 do 19.00 samo na 89,3 MHz in www.radiostudent.si.

KDO?

Komentarje prispevajo Marta Gregorčič, Jože Mencinger, Tanja Rener. Predvajan bo intervju s predsednikom Tűrkom in Andrejo Poje o delovanju OECD, IMF in položaju Slovenije znotraj teh organizacij. Delavci, sindikalisti, samoorganizirani študentje, ...

POZOR!

Od 15:15 do 16:00 bo Andreja Toš Zajšek, svetovalka Zveze svobodnih sindikatov Slovenije za pravno področje, v živo odgovarjala na vsa vaša vprašanja v zvezi z delovnopravno zakonodajo. Kako preveriš, če ti šef plačuje obvezne prispevke? So te odpustili, pa nisi ziher, če zakonito? Ti je delodajalec dolžen keš? Si prisiljen delati nadure? Imaš neustrezne delovne pogoje? Na vse to in več bo odgovarjala Andreja Toš Zajšek.

Pošlji vprašanja na rs@radiostudent.si ali kliči na 01/242 88 15.
Komentarji
komentiraj >>

Re: DAN PROVINCIALNOSTI
Peter [25/06/2010]

Kar pa je tale gospa AT Zajšek iz sindikatov povedala (malo pred 16. uro) o "prekariatu" pa je čista budalaština. Takoj ji pripeljem sebe in še par drugih, ki smo zelo dejanska manifestacija prekarnežev, in še zdaleč ne opravljamo postranskih del.
odgovori >>