Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KrOFF MEGALOMANSKIH POSLOV (2145 bralcev)
Petek, 18. 6. 2010
Boris V....Medvedjev kritiziral enostranske sankcije Združenih držav in Evropske unije proti Iranu...
...Španija ima poleg gospodarske krize dodatne razloge za skrb...
...v Italiji minister več...
...SCT je v zadnjih mesecih sklenil za 1,15 milijarde evrov pogodb v Libiji...


Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je kritiziral enostranske sankcije Združenih držav in Evropske unije proti Iranu, ki presegajo tiste, ki jih je odobril Varnostni svet Združenih narodov. Medvedjev je dejal, da se Rusija ob podpori sankcijam, ki jih je podprl Varnostni svet, ni strinjala z ločenimi sankcijami proti Iranu. Medtem je ameriški obrambni minister Robert Gates dejal, da ima Rusija shizofren odnos do Irana. Nove evropske sankcije, sprejete v Bruslju v četrtek, vključujejo prepoved investiranja v in vnosa tehnologij za iransko naftno in plinsko industrijo.

Španija ima poleg gospodarske krize dodatne razloge za skrb. Prvi mož Mednarodnega denarnega sklada Dominique Strauss-Kahn je na obisku v Madridu namreč dejal, da je ta država na dobri poti k ekonomski stabilnosti. Španska vlada je nedavno predstavila paket ukrepov za zmanjšanje stroškov ter reforme na področju trga dela, da bi finančnim trgom dokazala, da ima nadzor nad lastnimi financami. Španski sindikati ukrepom vlade nasprotujejo in za september napovedujejo splošno stavko.

Italija ima odslej ministra več. Na položaj ministra brez listnice in sicer za federalizem je bil imenovan državni podsekretar Aldo Brancher iz vrst Berlusconijevega Ljudstva svobode. Brancher naj bi pri uveljavitvi federalizma sodeloval s skrajno nacionalistično in rasistično Severno ligo, o reformah pa bo odločal parlament v Rimu. Naj povemo, da je bil Brancher nekdaj socialistični politik, ki je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja zaradi vpletenosti v škandale, povezane s protikorupcijsko operacijo Čiste roke, v zaporu preživel več mesecev. Proti njemu pa zdaj poteka preiskava zaradi suma prikrivanja kaznivih dejanj v bančnem škandalu leta 2007.

Predsednik uprave gradbenega podjetja SCT Ivan Zidar je dejal, da je SCT v zadnjih mesecih sklenil za 1,15 milijarde evrov pogodb, obetal pa naj bi si še za dve milijardi poslov. Gre za gradnjo dveh cest v skupni dolžini 270 kilometrov, SCT pa bo izvajal še druge projekte, h katerim bo povabil tudi druge slovenske gradbenike. Zidar čaka na bančne garancije, nato pa naj bi se dela pričela. Predsednik uprave SCT je pohvalil premiera Pahorja, čigar obisk Libije naj bi bil ključen za sklenitev poslov.

KROFF sta pripravila Boris in vajenka Jerneja.Komentarji
komentiraj >>