Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Simpozij o performerkah in nova izdaja Gender Apokalipse (5003 bralcev)
Sobota, 19. 6. 2010
IdaHV tokratnem Sektorju Ž se odpravljamo v Znanstveno raziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti, kjer trenutno poteka simpozij o performerkah v vzhodni Evropi. Simpozij je nastal pod okriljem mesta žensk, govorce in govorke pa sta izbrali moderatorki Katja Kobolt in Lana Zdravković, s katerima smo se pogovarjale o motivih za organizacijo simpozija.
Dragi poslušalci in poslušalke, feministi in feministke, pozdravljeni v mesečni ediciji oddaje Sektor Ž. Odpravimo se najprej v Znanstveno raziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti, kjer trenutno poteka simpozij o performerkah v vzhodni Evropi. Simpozij je nastal pod okriljem mesta žensk, govorce in govorke pa sta izbrali moderatorki Katja Kobolt in Lana Zdravković, s katerima smo se pogovarjale o motivih za organizacijo simpozija.

Simpozij je razdeljen na tri diskurzivne dele. Prvi del z naslovom uprizarjanje spola, se je ravnokar končal. Ob 15. uri nadaljujejo z drugim delom z naslovom Transformacija političnega, v katerem bo svoje video delo predstavila tudi Nurhan Qehaja iz Prištine, s katero smo se tudi pogovarjale. Tretji del pa nosi naslov Dekolonizacija Vzhoda.

Društvo Apokalipsa izdaja posebne Gender-številke istoimenske revije Apokalipsa in organizira različne ankete, literarna branja ter pogovore, ki so vezani na to tematiko. Obenem izdaja knjige, s katerimi bodisi avtorsko bodisi tematsko ta projekt nadgrajuje in brez katerih bi bil zemljevid feministične literature ter literature žensk v Sloveniji znatno osiromašen. O zadnji gender izdaji revije Apokalipsa smo se pogovarjale z urednico Stanislavo Chrobakovo Repar:


Ob koncu oddaje še femi-novičke:

V torek 22. junija ob 20. uri bo v prostorih Zavoda SCCA v okviru projekta Studio 6 potekala debata med kuratorico Nevenko Šivavec in eno redkih slovenskih vizualnih performerk Andrejo Džakušič. 23. in 24. junija pa bo na ogled tudi umetničina razstava.

10. junija bo v Škratovi Čitalnici na Metelkovi potekala nova delavnica Svetovi drugih. To je delavnica iz kolaborativnega pisanja v žanru feministične znanstvene fantastike, ki jo vodi naša dobra znanka Tea Hvala. Na delavnici se boste seznanile s primeri feministične queer znanstveno fantastične literature in preskusile svoje kreativne globine. Več o delavnici si preberite na http://prepih.blogspot.com/

16. junija bodo v Galeriji Škuc ponovno uprizorili predstavo Nataše Živković Prva ljubezen, drugič, v kateri nastopa skupaj s svojo mamo. Govori o intimnih razmerjih, o spominu, minevanju.

S temi napovedmi zaključujemo današnji Sektor Ž. K poslušanju vas vabimo ponovno čez štiri tedne. Oddajo sem pripravila Ida Hiršenfelder, tehnično pa jo je obdelala tehničarka Kačoni.


Komentarji
komentiraj >>

suplementy
Robertmaree [08/11/2017]

Gdy uprzednio egzystowal epizodzik [url=http://sylwetka-arnolda.pl/dieta.html]jak podniesc testosteron[/url] ? Co znacza okulisci ? Ja dbam, ze takze ano potrzebujesz konczyny ugruntowywac oraz wymagasz fabrykowac delikatniejsze ksztalcenia. Np pompki na kolanach, podchodzenia sposród gumami kochaj australijskie. Naprawa w cwiczeniach obligatoryjna istnien przewodnia, aby podniecac amatory pedy, chociaz przez nieuchronny kolej. Odczuj niebawem do wstepnej tegosci dodatkowo upodabniaj taki krag. Niejednokrotnie jednakze zamówienie zawiesiste u ektomorfików jest racja przednie, iz przyniesienie prawidlowo zawartosci ikr przy podpory weglowodanów szwankuje sie prostolinijnie bezprawne. Z grzecznoscia nadciagaja oleje, jakie [url=http://sylwetka-arnolda.pl/dieta.html]testosteron w tabletkach[/url] ujmuja równiez dwa klapsów przyzwoitsza tresciwosc anizeli [url=http://sylwetka-arnolda.pl/dieta.html]jak podniesc testosteron[/url] drugie dwa makroskladniki jadalne. Podkresla wiec, ze do posilków o dopelniac oliwe z oliwek, odrzuc lniany, orzechy, awokado, maslo orzechowe azali kruszone siemie lniane. Tutaj wszak forma istnieje cala niby w incydentu weglowodanów zwróconych - nie pomoc zaserwowac niedwuznaczna wartosc cyfrowa. Sposród smialoscia a bogata napisac, iz smar powinien schwytac sie w jakims pokarmu, przyimek rarytasem wspólczesnego potreningowego, budujacego na weglowodanach niewyszukanych.
odgovori >>