Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
IZGNANI KROFF (2418 bralcev)
Petek, 6. 8. 2010
Boris V.... Boxmark Leather najboljši za Prevent ...
...SMS - Zeleni za umik iz Afganistana ...
... 9,5 odstotna brezposelnost v ZDA ...
... Francoska policija začela s praznjenjem romskega naselja ...

Ministrica za gospodarstvo Darja Radić je na sestanku s predsednikom vlade Borutom Pahorjem dejala, da je med dvema tujima in enim domačim interesentom za vstop v družbo Prevent Global in Prevent avtomobilski deli, najboljši ponudnik podjetje Boxmark Leather iz Kidričevega. Boxmark, ki izdeluje usnjene prevleke za avtomobilske sedeže, naj bi že v šestih mesecih zaposlil od 500 do 700 ljudi, kar predstavlja polovico zaposlenih v Preventu.

Podjetje Boxmark bo povezano s stečajnim upraviteljem, ki ga bo izmed prijavljenih 17ih stečajnih upraviteljev najverjetneje v torek izbralo sodišče v Slovenj Gradcu. Gospodarsko ministrstvo je pripravilo poseben model petih instrumentov državne pomoči Preventu, ki bo potekala v sodelovanju z novim vlagateljem pod pogojem, da se zagotavlja kakovostna delovna mesta ter da za proizvode obstaja trg.

V OFF-u smo poročali o skoraj 800.000 evrov velikem dolgu, ki ga ima Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij iz naslova plačevanja prispevkov za obvezno zdravstveno zavarovanje za zapornike. Kot so nam dejali na upravi pa to sploh ni novost. Na vprašanje, ali je lahko tudi to neplačevanje označeno za kaznivo dejanje, so nam na resornem ministrstvu za pravosodje odgovorili, da ne, saj da gre za dve popolnoma različni situaciji. Poudarjajo, da zaporniki niso v delovnem razmerju in zato plačevanje njihovih prispevkov ne uživa kazenskopravnega varstva. Ministrstvo naj bi tudi bilo seznanjeno s temi težavami in naj bi že sprožilo ustrezne postopke za zagotovitev potrebnih sredstev.

Stranka mladih - zeleni Evrope javno poziva predsednika države Danila Tűrka, da po nizozemskem vzoru kot vrhovni poveljnik vojske doseže umik slovenskih vojakov iz Afganistana. Po njihovem mnenju sodelovanje naših vojakov v gverilskih bojih Nata, ki potekajo zunaj območja zavezništva in pod tujim ukazi, ni sprejemljivo niti opravičljivo dejanje. Sporno naj bi bilo tudi, da se za take vojaške akcije namenja več kot dva odstotka slovenskega BDP-ja. Edino sprejemljivo za SMS - ZELENE so mirovne misije na ozemljih bivše skupne države, kjer poznamo jezik in kulturo in smo zato lahko uspešem mediator. Kot da je pomanjkanje znanja jezika glavni problem prisotnosti vojakov v Afganistanu.

Ameriško ministrstvo za delo je v svojem poročilu že drugi mesec zapored oznanilo večjo izgubo delovnih mest. Kljub 131.000 izgubljenih mest v juniju, ostaja stopnja brezposelnosti v Združenih državah 9,5 odstotna. Mnogi analitiki so zelo zaskrbljeni, saj tudi na novo odprta delovna mesta v zasebnem sektorju ne dosegajo napovedanih pričakovanj. Oboje pa zelo ogroža ameriško gospodarsko okrevanje.

Prejšnji teden poškodovani japonski tanker je bil tarča terorističnega napada. Ladjo, ki je plula med Katarjem in Japonsko, je na ožini pri Omanu presenetila eksplozija doma narejene bombe, ki jo je nastavila posadka ladje, ki je tankerju prekrižala pot. Tanker ni utrpel večjih poškodb, ranjen je bil en človek. Odgovornost za napad je že prevzela mednarodna teroristična združba Al Kajda.

Francoska policija je po navodilih predsednika Nicolasa Sarkozyja začela s praznjenjem prvega ilegalnega romskega naselja v mestu Saint-Etienne. Takih naselij je v Franciji več kot 300, v njih pa naj bi živelo več sto tisoč bolgarskih in romunskih Romov. Ti imajo pravico do vstopa v Francijo brez vize, morajo pa imeti urejeno delovno in stanovanjsko dovoljenje, če želijo v državi tudi ostati. Z ukinitvijo romskih naselij naj bi francoska vlada zmanjšala v zadnjem času povečano nasilje. Na Sarkozyjevo zahtevo so se že odzvali zagovorniki človekovih pravic, ki so državo obtožili izločanja etnične manjšine zavoljo pridobitve podpore med desničarskimi volivci.

KROFF sta pripravila vajenka Nika in Boris.Komentarji
komentiraj >>