Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
BOLEZNICA (2719 bralcev)
Ponedeljek, 9. 8. 2010
Marko BreceljKoperground obstaja pet let in je letos drugič lokalno predvolilen. Neustavna vedno bolj slavna Mestna občina Koper mu je šestič zapored s sklepom modre Komisije in s soglasjem župana, ki ga kličem Cesar dodelila 25 tisočakov (daljši aplavz) . Približno po dva tisoč so primaknili Ministrstvo za kulturo (krajši aplavz), Urad za mladino (mladinski aplavz) ter ŠOUP (krajša študentska ploskavica).

Koperground obstaja pet let in je letos drugič lokalno predvolilen. Neustavna vedno bolj slavna Mestna občina Koper mu je šestič zapored s sklepom modre Komisije in s soglasjem župana, ki ga kličem Cesar dodelila 25 tisočakov (daljši aplavz) . Približno po dva tisoč so primaknili Ministrstvo za kulturo (krajši aplavz), Urad za mladino (mladinski aplavz) ter ŠOUP (krajša študentska ploskavica). Članice in člani dvajsetletnega Društva prijateljev zmernega napredka prispevamo okoli 3500 ur prostovoljnega dela, vedrino, ki jo žene Upanje brez razloga ter takozvano managersko spretnost. Koperground krepijo gostujoči, ki nastopajo poceni ali zastonj. Pomembno ga podpira Radio Koper, hvaležni smo tehničnemu sponzorju Stojanu iz Sežane, svojo osebno in nadvse potrebno gotovino je posodila Nika.

Namere Programske skupine, ki jo usklajamo oziroma vodimo Nosilni delovni hrbti DPZN ostajajo tudi sredi vrhunca turistične sezone 2010 enake kot doslej. Hočemo gledati 35 milimetrske in video projekcije, ki govorijo o človeku in za njega. V tem edinem Socialnem Letnem kinu v Istri pod Slovenci si prizadevamo predvajati tisto kar Družba spektakla na svojem Globalnem smetišču javne zavesti vsak dan zakopava z množinami novih in takoj odrabljenih »proizvodov« prevladujočih medijev, videti hočemo tista dela, ki jih niso po naključju obšle nagrade, saj so bila premočna in se ne morejo dobro prodajati. Zanima nas ustvarjalnost na prostranstvih, ki so oddaljena od generatorjev napredka v Nikamor.

Med hruparji in hruparkami, ki smo jih tokrat povabili prvič ni zvezd in zato letos ne pričakujemo presežne obiskanosti. Doslej smo organizirali približno tisoč koncertov in nas utruja predvidljivost odzivanja občinstva, ki mu mašinerija šoubiznisa oblikuje okus. Spet ščijemo proti vetru; videti in slišati boste mogli tiste, ki »niso omembe vredni« a imajo po našem mnenju še kaj povedati.

Strip delavnico bo na MKSMCjevem Balkonu z narisanim razgledom še deset dni od 13h do 16h vodil ustvarjalni in razgledaniWostok iz Vršca na robu sveta. Desetar brez čina in čete Mehkoteroristične delavnice je inovativni a za štipendijo Ministrstva za kulturo ne dovolj aktualen in predvsem ne dovolj mlad Marko Kovačič. Jaz si bom še naprej dopisoval s škofom Pirihom in sem zadolžen tudi za stike s Policijo.

Štejemo si v čast, ker so se našemu vabilu odzvali Faruk Šehić, Franci Blašković in Franjo Frančič. Podprli bomo romarje po totalnih ustanovah in obudili izročilo Velikega boja Španskih borcev. S kiparji Sajetine delavnice bomo poskusili zbrati denar za pesnika in igralca Ivana Volariča Fea.

Udejanjanje Kopergroundove plasti Kultura kot dialog smo si letos zamislilii kot agitke. Njihovo ime izhaja iz narodnosvobodilnega boja. Takrat je pela harmonika in je svoje pesmi bral Karel Destovnik Kajuh. Vsebinske osi naših agitk pa bodo predvidoma: Bolognjska deklaracija  Nazadovanje vloge žensk, Integracija istospolno usmerjenih, Revščina se ne dogaja nam, Policija in nestrpnost, Prišleki, Policija in kultura.

Dnevno puščamo sledi Kopergrounda na spletni strani www.dodogovor.org, program pa z lahkoto najdete na www.dpzn.org/koperground. Vstopnine ni, prostovoljno pa prispevajte prosim čimbolj v rumeni poštni nabiralnik. Enajstdnevno Jedro bomo dogajali na vrtu Pokrajinskega muzeja, ki ga ne smemo imenovati Golobji. Na Jeffovo sredo bomo ušli na Belvedur v zaledje Istre nam materne. Tridnevni iztek bo na Semedelski a bomo zamračili ulične svetilke z izboljšanimi in pri šivilji izdelanimi svetlobnogverilnimi nagobčniki. Kadar bo vreme neprimerno bomo ordinirali v Jazbini MKSMC na Gregorčičevi 4. Od prvega do petega septembra nameravamo uresničiti Kopergroundovo delavnico scenarija, režije, montaže in postprodukcije v kulturnem domu Glem.

Javno dobro Koperground je mlado in drobno. Vseobvladujoča gmota Neoliberalnega kapitalnega si je v mestu Koper Capodistria privoščila njegov obstoj. S tem dokazuje svojo mogočnost, všeč ji je, če jo kličemo Svobodni svet. Nekateri pa smo prepričani, da je temu Tu in zdaj primernejše ime Postfašizem. V tem baje zdravem telesu Dobre družbe je potemtakem Koperground kancerogeni zasevek. Naj se torej bolezen skozi nas razrašča v visoko poletje, naj ga usoda varuje pred kirurgi občinskega in državnega proračuna v času Recesije za katero nas hočejo prepričati, da je kriza nas vseh.

Živeli!Komentarji
komentiraj >>

Re: BOLEZNICA
FatFreddy [10/08/2010]

Ni mi jasno kam gre teh 35 jurjev, ce vsi delajo prostovoljno in gosti nastopajo zastonj ali zelo poceni.
odgovori >>

Re: BOLEZNICA
FatFreddy [10/08/2010]

ce porabijo dobrih trideset jurjev za program in je njihovo prostovoljno delo vredno 3500 € poleg tega pa vsi nastopajo zastonj ali za manjhno ceno kam potem ponikne teh trideset tisočakov?
odgovori >>