Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Paralelni svetovi 5 : Vizualna oprema urbanega prostora / 17. obletnica Metelkove mesta (4436 bralcev)
Sreda, 8. 9. 2010
Bojan AnđelkovićV tokratnem Odprtem terminu RKHV smo predstavili projekt Nevena Korde, Paralelni svetovi: Vizualna oprema urbanega prostora, ki se že petič dogajal v okviru obletnice Metelkove mesta. Prvo smo predvajali 40-minutni intervju Mihe Colnerja z nekaterimi od sodelujočih (Neven Korda, Maja Smrekar in Borut Savski (Cirkulacija 2)), potem pa smo se z Bojanom Anđelkovićem in Arnoldom Markom tudi direktno vključili v dogajanje na Metelkovi ...

KLIK DO POSLUŠANjA
od 7. do 12. september po 21. uri.
PARALELNI SVETOVI 5. Vizualna oprema urbanega prostora.
Največje projekcije v mestu: Trg brez zgodovinskega spomina in Park Osnovne šole.
Produkcija Zavod Zank. Koprodukcija KUD Mreža in Zavod SCCA-Ljubljana. S podporo MzK in MOL.

ODDAJA V CELOTI:
Kolektivno improvizirana vizualna oprema urbanega prostora. Z električnimi slikami opremljene hiše, trg in park Metelkove Mesta.

- Vizualisti med 7. in 12. septembrom: Boštjan Čadež Fšk (vodja video projekcij), Luka Dekleva, Simon Svetlik, Maja Smrekar, Mitja iz Soaked in verjetno še kdo.
- 7. september ob 23. uri – Otvoritev stolpa LUP. (stolp višine 8 m, ki bo ostal za stalno)
- 7. do 10. september. CIRKULACIJA 2 – Delavnica, laboratorij in razstavni prostor v enem. Osnovna šola in Park pred njo.
- 9. september ob 22.00 Luka Dekleva DEZINTEGRACIJA. Edinstvene zvočno slikovne oblike.
- 10. september ob 22.00 03 TELEPORT (nič na tretjo teleport). Audio vizualno gibalni dogodek. Sodelujejo: Ryuzu Fukuhara, Richard James Allen, Thierno Diallo, Simon Svetlik. Produkcija Art Group RGB.
- 10. september ob 23. uri – Jubilej, aktivni spomin na večer preskoka ograje pred 17 leti. Geslo: Metelkova, don't happy, be worry. Sodelujejo: Teater Gromki, Cirkus Kansky, Cirkus Menza. (Zasedba se je pričela malo po 23. uri v petek 10. septembra 1993).

IZTOČNICE ZA PROBLEMATIZIRANJE (mesta in sveta):
- Vse kar je bilo novo se podira in razblinja pred našimi očmi, tisto kar prihaja je staro in dobro znano.

- Ponudba za konsumiranje vs Produkcija, ki se jo konsumira.

- Paradoks sodobnosti: Volumen vseprisotnosti umetnosti in sploh „kulturnosti“ v družbah se napihuje, prostor za prakso in uporabo umetnosti se krči.Komentarji
komentiraj >>