Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KrOFF SMETARSKIH AMBICIJ (2384 bralcev)
Petek, 17. 9. 2010
Boris V....Indija na ulice Kašmirja poslala vojsko...
...smetarji naj bi v Londonu pripravljali teroristični napad na papeža...
...Slovenija v Ženevi opozorila na preganjanje istospolno usmerjenih...
...policijski sindikat se pridružuje stavki javnega sektorja...

Indija je v njen del Kašmirja na ulice mest namestila vojsko zaradi vedno večjega nasilja in ponavljajočih se proti indijskih demonstracij, ki trajajo vse od junija. Muslimani, ki predstavljajo večino v kašmirski pokrajini, zatrjujejo, da so bili protesti proti skrunitvi Korana mirni, dokler ni začela na njih streljati policija. V protestih je od junija umrlo že 96 ljudi.

V Veliki Britaniji so zaradi domnevne teroristične grožnje papežu Benediktu šestnajstemu aretirali pet oseb. Po podatkih londonske policije nihče od petih aretiranih moških ni angleški državljan, vsi naj bi bili pripadniki alžirske narodnosti. Vsi osumljeni so zaposleni kot smetarji pri podjetju Veolia Environment Services in so bili aretirani v času, ko so se pripravljali na izmensko delo v eni izmed baz podjetja, a niso našli pri njih nič nevarnejšega, s čimer bi lahko ogrožali varnost papeža.

Na 15. rednem zasedanju Sveta za človekove pravice Združenih narodov v Ženevi je Slovenija izrazila zaskrbljenost nad številom držav, ki kazensko preganjajo ali stigmatizirajo istospolno usmerjene ljudi. Te države je pozvala k brezpogojni odpravi kazenskih sankcij za istospolno usmerjene osebe. Predstavniki Slovenije so poudarili, da so vsi posamezniki, ne glede na kakršnokoli osebno okoliščino, upravičeni do celotnega spektra človekovih pravic. Med njih po mnenju slovenskih oblasti tako očitno ne spada pravica do poroke in posvojitve otrok.

Svet Policijskega sindikata Slovenije je sprejel sklep, da v ponedeljek, 27. septembra, izvede stavko in se s tem pridruži delu sindikatov javnega sektorja, ki bodo prav tako stavkali na ta dan. Sindikat od vlade med drugim zahteva uveljavitev odprave plačnih nesorazmerij v skladu z dogovorjeno dinamiko in odpravo anomalij, ki so povzročene z novim plačnim sistemom v javni upravi. Zahtev je sicer kar nekaj, med njimi tudi ta, da se policiste v pred kazenskih in prekrškovnih postopkih obravnava enako kot ostale državljane.

KROFF sta pripravila Boris in vajenec Luka.Komentarji
komentiraj >>