Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
MOJCA KUCLER DOLINAR (1928 bralcev)
Torek, 5. 10. 2010
Boris V.Pogovor z Dolinarjevo se je izkazal za sproščenega, čeravno se kandidatka včasih vzdržuje eksaktnih odgovorov. Nekaj poudarkov: Kino Šiška in Metelkova se ji zdita preveč zaprta prostora, izjemno jo skrbijo delavci, ki niso prejeli plačila za gradnjo stadiona, Ljubljana je v zadnjih štirih letih preveč zamudila na področju črpanja evropskih sredstev... V intervju bi z veseljem vključili tudi debato o drogah - nadvse zabavno razmišljanje – vendar se je ta žal razživela šele po koncu snemanja pogovora.

Na Radiu Študent nadaljujemo s serijo krajših pogovorov s kandidati in kandidatkami za mesto župana oziroma županje Ljubljane. Tokrat je na vrsti Mojca Kucler Dolinar iz vrst Nove Slovenije. Z nekdanjo ministrico za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo v Janševi vladi smo se pogovarjali v lično urejenih prostorih njene stranke na Cankarjevi ulici v centru Ljubljane. Nova Slovenija je v aktualni sestavi mestnega sveta zastopana z dvema svetnikoma, eden od ciljev kampanje Kucler Dolinarjeve pa je to število povišati in pomagati odvzeti večino listi Zorana Jankovića, čeprav je sogovornica z resnim izrazom na licu zatrdila, da je šla v boj z iskrenim namenom prevzeti Jankovićevo pozicijo.

Pogovor z Dolinarjevo se je izkazal za sproščenega, čeravno se kandidatka včasih vzdržuje eksaktnih odgovorov. Nekaj poudarkov: Kino Šiška in Metelkova se ji zdita preveč zaprta prostora, izjemno jo skrbijo delavci, ki niso prejeli plačila za gradnjo stadiona, Ljubljana je v zadnjih štirih letih preveč zamudila na področju črpanja evropskih sredstev... V intervju bi z veseljem vključili tudi debato o drogah - nadvse zabavno razmišljanje – vendar se je ta žal razživela šele po koncu snemanja pogovora. Kakor koli. Glede na to, da je Kucler Dolinarjeva najavila svojo kandidaturo z izjavo, da v stranki ne vidijo razloga, zakaj se tudi v Ljubljani ne bi dalo živeti pristnega slovenstva, smo intervju začeli s prošnjo, naj nam prosim, prosim, pojasni to izjavo in kaj pristno slovenstvo sploh pomeni:Predvolilni pogovor je opravil Boris.Komentarji
komentiraj >>