Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
NEZVEST BRITOFF (2287 bralcev)
Petek, 8. 10. 2010
Boris V.... spet pogajanja med vlado in sindikati javnega sektorja...
... še malo potrpite, kmalu bo nastopil volilni molk ...
... umrl Charlie, bojda ne zaradi cigaret ...
... Razdor v vrstah somalijskih upornikov? ...
... Izrael kot le judovska država ...
... dvojni napad na sufijsko svetišče v Karačiju ...

ob 9:05

Potem ko so sindikati po dogovoru z vlado v torek zamrznili stavko do 13. oktobra, se bodo predvidoma čez slabo uro pogajanja nadaljevala. Tema današnjih pogovorov bo aneks številka štiri h kolektivni pogodbi za javni sektor, skušali pa bodo tudi uskladiti dogovor o ukrepih na področju plač v javnem sektorju za leti 2011 in 2012. Ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs je dejala, da računa na razum in razumevanje zaostrenih javnofinančnih razmer.

Danes smo lahko še zadnji dan pred nedeljskimi lokalnimi volitvami zakonite kolateralne žrtve predvolilnega boja. Opolnoči namreč nastopi volilni molk, po tej uri pa je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce navajala h glasovanju. Na Radiu Študent bomo tako danes predvajali še tri v sklopu serije intervjujev z ljubljanskimi županskimi kandidati in kandidatkami, vsi pa so na voljo na naši spletni strani www.radiostudent.si.

V južnoafriškem živalskem vrtu Mangaung je v starosti 52 let tragično preminil šimpanz Charlie, ki je bil svetovno znan zaradi kajenja cigaret. Začel jih je kaditi potem, ko so mu nekateri obiskovalci metali prižgane cigarete, njegova navada pa je sčasoma postala odvisnost. Predstavnik živalskega vrta Qondile Khedama je dejal, da dvomi, da je žival umrla zaradi kajenja, saj je živela 10 let dlje od povprečnega šimpanza. A Charlie ni bil edini šimpanz, ki je prevzel bizarne človeške običaje. Februarja naj bi nekega ruskega šimpanza poslali na rehabilitacijo potem, ko je začel obiskovalce nadlegovati in jim težiti za alkohol in čike.

ob 10:05

Afriška unija trdi, da njene mirovniške enote nadzirajo več kot 40 odstotkov somalijskega glavnega mesta, Mogadiš, vendar se porajajo dvomi, da to drži. 6000-glava vojska Afriške unije je predhodno tako nadzorovala le nekaj predelov mesta, okolico predsedniške palače, pristanišče in letališče. V uporniški islamistični skupini al-Šabab naj bi prišlo do razdora, kar je upornike posledično oslabilo. Del upornikov naj bi se namreč distanciral od vodje Ahmeda Godaneja. Afriška unija predlaga okrepitev svojih enot na 20.000, da bi izkoristili nastalo situacijo.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je svojemu kabinetu ponovno predlagal sprejetje predloga, po katerem morajo Nejudje, da bi dobili izraelsko državljanstvo, priseči zvestobo Izraelu kot judovski in demokratični državi. To je seveda razjezilo izraelsko arabsko manjšino, ki šteje kar 20 odstotkov prebivalstva Izraela. Zakon naj bi prizadel predvsem Palestince in Palestinke, ki so poročeni z Izraelci ali Izraelkami in želijo pridobiti državljanstvo ter tuje delavce. Predlog so najbolj navdušeno pozdravili skrajno desni ministri v izralski vladi, v prvi vrsti zunanji minister Avigdor Lieberman.

V Pakistanskem mestu Karači sta se zgodili dve eksploziji v sufijskem svetišču Abdulah Šah Gazi v času, ko so ljudje odhajali z večernih molitev. Umrlo je najmanj devet ljudi, okoli 55 pa jih je ranjenih. Obe eksploziji, ki sta se zgodili v razmaku 10ih sekund, naj bi zakrivila samomorilska napadalca, odgovornost pa so že prevzeli talibani. Skoraj identičen dvojni napad se je že zgodil julija v mestu Lahore. Takrat je umrlo več kot 40 ljudi, 200 pa jih je bilo ranjenih.Komentarji
komentiraj >>