Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
DRAGAN BUJOŠEVIĆ O RAZLOGIH ZA IZGREDE V BEOGRADU IN GENOVI (2093 bralcev)
Sreda, 13. 10. 2010
Boris V.Nedeljski beograjski izgredi huliganov, skrajnih desničarjev, navijačev in vseh ostalih oportunistov, ki so zasenčili prvo srbsko Parado ponosa po devetih letih ter včerajšnji neredi v Genovi pred, med in po nogometni reprezentančni tekmi med Italijo in Srbijo so povzročili ostre reakcije z vseh strani. Kdo bi lahko imel interes in moč izvesti kaj takšnega? Je razlog morda zaustavitev Srbije na poti v EU? O tem smo govorili z glavnim in odgovornim urednikom srbskega dnevnika Politika, Draganom Bujoševićem.

Nedeljski beograjski izgredi huliganov, skrajnih desničarjev, navijačev in vseh ostalih oportunistov, ki so zasenčili prvo srbsko Parado ponosa po devetih letih ter včerajšnji neredi v Genovi pred, med in po nogometni reprezentančni tekmi med Italijo in Srbijo so povzročili ostre reakcije z vseh strani. Po nedeljski eskapadi nasilja in sovraštva v Beogradu je celo Srbska pravoslavna cerkev obsodila nasilje in dejala, da izgredniki, čeprav so se sklicevali na pravoslavno cerkev in Isusa Krista, niso imeli njenega blagoslova. Ob tem so seveda njeni predstavniki pozabili dodati, da je Cerkev aktivno in intenzivno tekom daljšega obdobja ustvarjala ozračje sovraštva in nestrpnosti do istospolno usmerjenih, ki je omogočilo takšno agresivnost na beograjskih ulicah.

Kako je možno, da se po glavnem mestu neke države skoraj nekontrolirano vali 6000 glava množica huliganov, ki imajo le en vidni cilj, brezumno nasilje? Je bilo to res edini skupni imenovalec teh mladostnikov in malce starejših izgrednikov? Da se zbere takšna masa ljudi, še posebej glede na dejstvo, da je kar 60 odstotkov prijetih prišlo iz notranjosti države in ne iz Beograda, verjetno spontanost ni dovolj. Kar nas napeljuje k misli, da so bili izgredi dobro premišljeni in organizirani, vprašanje, ki se pojavlja, pa je s strani koga? Kdo bi lahko imel interes in moč izvesti kaj takšnega? Je razlog morda zaustavitev Srbije na poti v Evropsko unijo? O tem smo govorili z glavnim in odgovornim urednikom srbskega dnevnika Politika, Draganom Bujoševićem:

Pogovor z odgovornim urednikom srbskega dnevnika Politika Draganom Bujoševićem je opravil Boris.Komentarji
komentiraj >>

Re: DRAGAN BUJOŠEVIĆ O RAZLOGIH ZA IZGREDE V BEOGRADU IN GENOVI
boban [14/10/2010]

strah je tudi njega.
odgovori >>