Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KrOFF DRAGIH ZDRAVNIKOV (2170 bralcev)
Torek, 19. 10. 2010
Boris V.... komisija za preprečevanje korupcije je začela več postopkov zoper vodjo kabineta predsednika vlade Simono Dimic ...
... na Fakulteti za družbene vede se je odvil plenum na katerem se je predstavila takoimenovana Odprta fronta ...
... sedem hrvaških zdravnikov je osumljenih korupcije ...
... v Kuvajtu s pištolami in noži vdrli v televizijsko postajo ...
... izraelski premier Benjamin Netanjahu znova meče pesek v oči kritikom izraelske politike ...

Komisija za preprečevanje korupcije je na lastno pobudo in na podlagi pridobljenih podatkov začela več postopkov zoper vodjo kabineta predsednika vlade Simono Dimic. Zaradi resnosti navedb bo komisija omenjene zadeve obravnavala prioritetno. Nova Ljubljanska banka je Dimičevi odobrila posojilo v vrednosti 350.000 evrov za obnovo družinske hiše v Murglah. Ker gradbišče ni bilo označeno, so se že pred časom pojavila vprašanja, zakaj je gradbeno podjetje, ki vodi obnovo, skrivnost. Hišo Dimičevih naj bi obnavljali Vegradovi delavci z materialom, ki naj bi bil namenjen za gradnjo Celovških dvorov, kar je ona zanikala. V kabinetu predsednika vlade so povedali, da je obnovo hiše opravilo manjše gradbeno podjetje, ki zaradi poslovnih interesov ne želi biti imenovano.

Na Fakulteti za družbene vede se je opoldne odvil plenum, na katerem se je predstavila takoimenovana Odprta fronta. Gre za študentsko iniciativo, preko katere želijo zainteresirani študentje in študentke s sloganom »Proti funkcionarjem – za študente« vstopiti v študentske institucije. Odprto fronto odkrito podpira društvo Polituss, ki deluje na FDV-ju, njegovi člani pa tudi kandidirajo kot kandidati Odprte fronte na prihajajočih študentskih volitvah. Plenum je imel po besedah predsednika društva Polituss in kandidata Odprte fronte Luke Meseca srednje dober odziv s 25imi udeleženci. Mesec je takole opisal Odprto fronto:Hrvaška policija je prijela sedem zdravnikov specialistov na območju Varaždina, Koprivnice in Bjelovarja zaradi suma, da so storili več kot sto kaznivih dejanj. Zdravniki so prekinjali normalne, a nezaželene nosečnosti, v uradnih dokumentih pa navajali, da gre za domnevno patološke nosečnosti. Pri tem so za vsak nezakonit ginekološki poseg v žepe pobasali med 140 in 300 evrov, račune pa so pošiljali državnemu zavodu za javno zdravstvo in na ta način oškodovali državno ustanovo. Eden od prijetih zdravnikov je od nosečnic zahteval celo po 500 evrov zgolj za svojo navzočnost pri porodu.

V Kuvajtu je s pištolami in noži oborožena drhal vdrla v urade zasebne televizijske postaje, zatem ko so predvajali oddajo, kritično do verskih voditeljev in vladajoče rodbine al-Sabah. Pri tem je bilo poškodovanih več delavcev, v studiih televizije pa je bilo povzročene za milijon ameriških dolarjev škode. Minister za notranje zadeve Šejk Đabir al-Kalid al-Sabah je dejal, da so bili nekateri napadalci že pridržani in da je tako ravnanje nedopustno. Fađir al-Said, lastnik televizijske postaje, je bil s strani tožilcev že zaslišan zaradi pritožbe informacijskega ministra, ki je prav tako član vladajoče družine. Po kuvajtski ustavi je Kuvajt dedna monarhija oziroma emirat pod oblastjo družine al-Sabah, ki jo vodi emir. On in njegovi družinski člani imajo v rokah večino izvršilne oblasti.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu se je odločil znova vreči pesek v oči kritikom izraelske politike. Potem, ko je doživel plaz kritik na račun predloga, da bi morali novi državljani Izraela slovesno izjaviti, da bodo lojalni državljani države Izrael kot judovske in demokratične države, se je odločil izvesti trik. Ker je še posebej Arabce motila oznaka »judovska« v prisegi, je sedaj prišlo do spremembe in sicer da bodo morali isto priseči tudi judovski priseljenci, za katere to do sedaj ni bilo mišljeno. Ali bo to Arabce pomirilo, je jasno. Ne bo jih.

KrOFF sta ocvrla Boris ter Luka.Komentarji
komentiraj >>