Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
BritOFF POMODRELEGA OČESA (2761 bralcev)
Petek, 29. 10. 2010
Luka P.... Tovšakova na nacionalki namočila Simono Dimic ...
... za nesrečo v mehiškem zalivu kriv Halliburton ...
... dokaz, da tudi Putin lahko dobi po "nosu"? ...
... sklad Združenih Narodov plačal 590 milijonov odškodnine ...
... v Somaliji javno usmrtili dve dekleti ...
... kriza ne more do živega Microsoftu ...
... Kitajska in Japonska zopet gospodarski prijateljici ...
... v Angliji maša za slovenske žrtve povojnih pobojev ...

OB SEDMIH

Petkovo jutro neradi, pa vendar pričenjamo z nekdanjo direktorico velenjske družbe Vegrad. Hilda Tovšak je sinoči v oddaji Pogledi Slovenije na nacionalki priznala, da so hišo Simone Dimic v ljubljanskih Murglah obnavljali tudi Vegradovi delavci. Tovšakova je zanikala, da bi se z Dimičevo kdajkoli sestala ter  "nevednežem" pojasnila, da sta se sestajali le na uradnih zadevah. Ali ji bo Simona Dimic iz Dubaja poslala kartico pa ni znano.

Italija bo v okviru varčevalnih ukrepov do leta 2013 ukinila 300.000 delovnih mest v javni upravi, je napovedal minister za javno upravo Renato Brunetta. To namerava vlada doseči z zamrznitvijo zaposlovanja in upokojevanjem v javni upravi. V Italiji je v javni upravi sicer trenutno zaposlenih tri milijone in pol ljudi.

Po trinajst tisoč kilometrih dolgi in treh mesecih trajajoči poti so štirje mali kombiji na električni pogon končali svojo pot. In to brez voznikov. Projekt je v veliki meri financiral Evropski raziskovalni svet, katerega cilj je bil raziskati avtonomno vožnjo. Opremljeni s štirimi laserskimi skenerji na sončni pogon in sedmimi videokamerami, s katerimi so se izogibali oviram, so v minulih treh mesecih prevozili pot vse od Italije do Kitajske. Med drugim so »super kombiji« celo plačevali cestnino.

Očitki, da naj bi Halliburtonovi delavci pred eksplozijo naftne ploščadi v Mehiškem zalivu, nepravilno zacementirali vrtino, se je izkazala za napačno. Prve uradne preiskave o odgovornosti za tragedijo, v kateri je umrlo enajst delavcev ter pripeljalo do največjega razlitja nafte v ameriški zgodovini, so s prstom pokazale na vodilne podjetja Halliburton. Vodilni osebki korporacije so že tedne pred nesrečo dobro vedeli, da je cementna zmes, ki so jo nameravali uporabiti kot varovalo pred izlitjem, po domače - za en drek.

OB OSMIH

Med obiskom Ukrajine so novinarji pod veliko količino ličila, pod levim očesom ruskega predsednika vlade Vladimirja Putina opazili modrico. Od kod je priletelo se sprašuje tako ruska, kot tudi ukrajinska javnost. Iz njegove pisarne so modrico pričakovano zanikali ter se sklicevali na zelo natrpan urnik in slabo razsvetljavo.

Ostanimo še za hip v Ukrajini, natančneje v Kijevu, kjer je uradni obisk plavookega Putina spremljal protest nekaj mladih Ukrajink zgoraj brez in z venci cvetja na glavi. Brhka dekleta iz feminističnega gibanja Femen so protestirala proti vmešavanju ruskih voditeljev v ukrajinske notranje zadeve in to na zelo nazoren ter očem prijazen način.

»Sladkih« tem, še ni konec. Na Bledu se začenja dvodnevno srečanje Depac strokovnjakov za sladkorno bolezen iz držav, ki so novejše članice Evropske Unije. Udeleženci bodo razpravljali o novi fazi presejalnega programa za sladkorno bolezen, o boljših načinih za izmenjavo informacij med državami v regiji ter o skupni platformi za podporo pravnim pobudam v Evropski Uniji.

OB DEVETIH

V Združenih državah so razkrinkali drogeraško zaroto. Sodišče je ugotovilo, da sta bila psihiater in fant  z silikonom napolnjene Playbojeve zajčice Anne Nicole Smith, kriva za pomoč pri pridobivanju pretiranih količin »zdravil« na recept za prsato zajklo. Zanimivo pa je dejstvo, da so za nedolžnega spoznali njenega zdravnika, ki je vse te recepte kajpak podpisoval.

Sklad Združenih Narodov za odškodnine je plačal 590 milijonov dolarjev devetim strankam, ki so uspele dokazati škodo zaradi iraške invazije na Kuvajt leta 1991. Omenjeni sklad je doslej iz tega naslova plačal že 30,7 milijarde dolarjev odškodnin posameznikom, vladam, podjetjem in mednarodnim organizacijam. Omenjeni program sicer ne deluje več, vse od ameriške okupacije Iraka leta 2003. Morda bodo ustanovili nov odškodninski sklad, za škodo, ki so jo povzročile ameriške okupacijske sile med invazijo na Irak.

V Somaliji so zaradi obtožb vohunstva javno usmrtili dve mladi dekleti. Petnajst in osemnajst letni domnevni vohunki sta bili usmrčeni s strani islamistične militantne skupine al-Šabab v mestu Beledweyne. Člani omenjene skupine so hodeč po ulicah z megafoni naročali prebivalcem mesta, da se morajo javnega linča z strelnim vodom vsi obvezno udeležiti.

Naj samo osvežimo spomin. To je ta ista skupina, ki je pred meseci v Somaliji prepovedala predvajanje glasbe po radijskih sprejemnikih. Pred kratkim, pa so postavili trimesečni ultimat celo mobilnim operaterjem v državi. In sicer, da naj prenehajo z bančnimi storitvami preko telefona in jim s tem jemati njihovih prihodkov. Očitno pri al-Šababu, ne verjamejo v »zdravo konkurenčnost«.

OB DESETIH

Voditelji Evropske unije, med njimi tudi premier Borut Pahor, bodo končali dvodnevno zasedanje v Bruslju, ki ga je zaznamovala razprava o potrebi po spremembi Lizbonske pogodbe v sklopu prizadevanj za krepitev območja evra ali morda bolje povedano, prizadevanj za reševanje te vse evropske denarne valute. Sicer bodo pogovori predvidoma osredotočeni na priprave bližajočih se mednarodnih vrhov in podnebnih pogajanj, ki bodo potekali v južnokorejskem Seulu in mehiškem Cancunu. S preprostim razlogom. Da se izognejo debaklu, ki so ga doživeli na lanskem vrhu v Koebenhavnu.

Če se povsod po svetu, zaradi krize ukvarjajo z izgubami, pa imajo povsem drugačne sladke skrbi pri Microsoftu. Ameriško računalniško podjetje je na račun večje prodaje svojih paradnih konjev, operacijskega sistema Windows in Office programske opreme, napovedal 51 odstotno rast dobička. Čisti dobiček za tri pretekle mesece do septembra tako znaša 5,4 milijarde ameriških dolarjev.

Srborita rivala za gospodarsko prevlado v Aziji, Kitajska in Japonska sta se dogovorili za izboljšanje odnosov in obnovo pogajanj o spornih naftnih poljih v Vzhodno Kitajskem morju. Peking je pogajanja prekinil po izbruhu septembrskega spora med državama, ko sta blizu spornih otokov trčila čoln japonske obalne straže in kitajska ribiška ladja. Tokio sicer sumi, da ga je Peking nategnil in da je v spornem območju, ki si ga lastita obe državi, že začel črpati črno zlato.

Petkove jutranje novice končujemo na Otoku. V Great Missendenu v Veliki Britaniji bo danes posebna maša za popravo krivic, ki jih je s svojo odločitvijo o repatriaciji pripadnikov protikomunističnih sil leta 1945, storila Britanska armada v Sloveniji, so sporočili iz Slovenske škofovske konference. Kot so zapisali organizatorji maše, je to slovesnost za vse slovenske žrtve pobojev maja leta 1945, zatem ko je britanska vojska nazaj poslala dvanajst tisoč vojakov, večinoma slovenskih katoličanov ter jih izročila sovražnikom v Jugoslaviji.

BritOff je okrancljal Luka P.Komentarji
komentiraj >>

Re: BritOFF POMODRELEGA OČESA
evi [30/10/2010]

zanimivo
odgovori >>