Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KrOFF NESOCIALNE POMOČI (2172 bralcev)
Četrtek, 11. 11. 2010
Luka P.... britanska vlada razmišlja brezposelnim naložiti delo smetarjev in vrtnarjev ...
... poskus reševanja italijanske vladne krize ...
... v Bolgariji poletne temperature ...
... srbski odvetnik za atentat Đinđića ovadil Koštunico ...
... slovenska vojska prevzela Triglav ...
... vladna zelena luč prodaji Falcona ...

Britanska vlada v duhu krize velikopotezno razmišlja o spremembah sistema socialne zaščite. Brezposelni bi bili v skladu z novimi spremembami dolžni pometati ceste, pomagati v javnih centrih ali kositi travo v javnih parkih. Socialno ogroženi bi tako po novem postali mestni pobiralci smeti in vrtnarji, ki bodo v primeru zavrnitve dela začasno izgubili socialno podporo. Če se bo vlada odločila za zaostritev sistema, bi lahko dolgotrajne brezposelne zadolžila s štiritedenskim neplačanim delom, s čimer pa bi ti ostali upravičeni do 65 funtov tedenske socialne pomoči.

Vladni krizi, v kateri se vse bolj utaplja Italija, ni videti konca. Vodja Severne lige Umberto Bossi je krizo skušal rešiti s posredovanjem med nekdanjima zaveznikoma, predsednikom poslanske zbornice Gianfrancom Finijem in premierom Silviom Berlusconijem, saj prvi odločno vztraja, da bi moral Berlusconi odstopiti, čeprav so članom Finijevega gibanja Prihodnost in svoboda ponudili več ključnih mest v spremenjeni vladi.

V Bolgariji v teh dneh nevšečnosti povzročajo neobičajno visoke temperature, ki dosegajo kar do 28 stopinj. Običajne novembrske temperature v Bolgariji so sicer okoli nič stopinj. Zaradi toplega in suhega vremena so v tednu dni v državi zabeležili več sto požarov. Za večino teh je ob nenormalno visokih temperaturah sokriva tudi navada kmetov, ki pač ob tem letnem času zažigajo odpadlo listje in travo.

Beograjski odvetnik Srđa Popović poskuša srbske pravosodne organe spodbuditi, da raziščejo širino ozadja atentata na srbskega premiera Zorana Đinđića marca leta 2003. Popović je zato ovadil nekdanjega predsednika Zvezne republike Jugoslavije Vojislava Koštunico in bivšega šefa vojaške obveščevalne službe Aca Tomića. Med ovadenimi so tudi glavni organizator atentata in nekdanji poveljnik zloglasne posebne policijske enote Rdeče baretke Milorad Ulemek Legija in še šest bivših pripadnikov te enote, med katerimi je tudi Đinđićev morilec Zvezdan Jovanović Zoki.

Slovenska vojska je v ruskem črnomorskem pristanišču Novorosijsk prevzela novo in s strani vojaških struktur težko pričakovano vojaško ladjo Triglav, ki tako predstavlja močno okrepitev hitri patruljni ladji Super Dvora MK 2, ki je do sedaj varovala obširna slovenska morja. V slovenske vode bo Triglav predvidoma vplul prihodnjo nedeljo. S to - s strani vojaškega katoliškega vikarja - blagoslovljeno ladjo je Rusija poplačala del klirinškega dolga Sloveniji, ki je znašal 129 milijonov ameriških dolarjev.

Slovenske pomorske sile se tako krepijo, medtem ko se zračne slabijo. Vlada je namreč potrdila besedilo objave javnega zbiranja ponudb za prodajo vladnega letala Falcon in besedilo osnutka prodajne pogodbe za prodajo letala, je na novinarski konferenci po seji vlade povedala ministrica za obrambo Ljubica Jelušič. Vrednost "dobro izkoriščenega" Sokola je ocenjena na dobrih 16 milijonov evrov. Za rusko Super Ladjo pa je naša država Rusiji odpisala dolg v višini - 37 milijonov in 930 tisoč evrov.Komentarji
komentiraj >>