Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
VISOKO NAPETI BritOFF (2247 bralcev)
Ponedeljek, 22. 11. 2010
Luka P.… stavkovni odbor Termoelektrarne Šoštanj o nadaljevanju stavke …
… obeta se nam referendum o malem delu …
… nezaupanje v vlado …
… prošnja Irske za pomoč …
… Severna Koreja ne uboga …
… bližnjevzhodna mirovna pogajanja na mrtvi točki …
… postali smo prava pomorska država…
… kriza prijaznejša za okolje …
… napoved pomoči Irski se že odraža v finančnih krogih…
… koalicijski poslanci iz stranke v stranko …
… v Haagu še en proces proti domnevnemu vojnemu zločincu …
… Kabul varnejši od Ljubljane? …

OB SEDMIH

Ponedeljkovo jutro pričenjamo z dokumentom, ki bi lahko na direktorski stolček Termoelektrarne Šoštanj vrnil pred kratkim odstavljenega Uroša Rotnika ali pa povzročil ostrejšo stavko, ki bi lahko pripeljalo celo do električnega mrka v državi. Omenjeni dokument, ki je bil poslan s strani agencije za upravljanje s kapitalskimi naložbami, po besedah predsednika sindikata Branka Sevčnikarja dokazuje nelegalnost postopkov razrešitve Rotnika. Holdingu Slovenskih elektrarn, kot tudi nadzornemu svetu TEŠ-a naj bi listina nalagala nič drugega kot Rotnikovo ponovno vrnitev za šefa elektrarne.

Državni svetniki bodo na pobudo Interesne skupine delojemalcev v Državnem svetu odločali ali naj se o Zakonu o malem delu ljudje izrečejo na referendumu. Menijo namreč, da bi zakon o malem delu povzročil velike probleme in nepopravljive posledice na trgu dela, zato predlagajo, da Državni svet zahteva razpis referenduma.

Javnomnenjsko raziskavo, ki jo je agencija Ninamedia opravila med 16. in 18. novembrom na vzorcu 700 ljudi je pokazala to, kar že dlje časa poskušajo na različne načine pokazati tudi nezadovolnji državljani. Vladi po tej anketi še nikoli ni nezaupalo toliko ljudi, podpira jo namreč le še slaba tretjina volilnega telesa.

Irski finančni minister Brian Lenihan je priznal, da so težave, s katerimi se spopadajo na zelenem otoku postale prevelike, da bi jih lahko rešili sami. Evropsko unijo in Mednarodni denarni sklad so zaradi bančnih težav z likvidnostjo primorani prositi za finančno pomoč v višini za katero ni skrivnost, da bo v desetinah milijardah evrov.


OB OSMIH

Združene države Amerike poročajo, da je Severna Koreja zgradila nov jedrski objekt, kar je za američane dodaten dokaz da Pjongjang nadaljuje pot militantnega vedenja ter s tem povzroča nestabilnost v celotni regiji. Hitrost s katero država pospešuje svoj jedrski program pri mnogih poraja sume, da kljub sankcijam Združenih narodov prejemajo pomoč iz tujine.

Tudi na Bližnjem vzhodu vse po starem. Palestinski voditelj Mahmud Abas je izključil možnost vrnitve k mirovnim pogajanjem z Izraelom, če le ta ne ustavi gradnjo načrtovanih naselbin na vseh zasedenih ozemljih.

Vojaška ladja Triglav, ki je pred enim tednom izplula iz ruskega pristanišča ob Črnem morju, je prestala svojo krstno plovbo in je od včeraj zasidrana v koprskem pristanišču. Po besedah obrambne ministrice Ljubice Jelušič bomo s to ladjo in s povečanjem naše pomorske flote, dokazali da smo prava pomorska država.

Tako bodo tudi v temu delu oboroženih slovenskih sil povelja postala povsem drugačna. Ednino bo zamenjala dvojina, poveljstvo Slovenske vojske pa bo lahko vsaj izbiralo ali naj na interventne posege pošljejo eno ali pa kar »obe ladji«.


OB DEVETIH

Izpusti ogljikovega dioksida so se v lanskem letu zmanjšali. Kot ugotavljajo strokovnjaki vzrok tiči v gospodarski krizi in ne v večjem prizadevanju svetovnih voditeljev. Da pa ne bomo ustvarjali lažnih upov se bo naraščajoči trend kmalu nadaljeval. Samo, da se izvlečemo iz krize.

Irska prošnja za rešilni paket je že ugodno vplivala na finančne trge po svetu. Predvsem je irsko žicanje vplivalo na okrepitev evra, na borzah po vsem svetu pa bodo borzni špekulanti lahko zopet iztržili malce več cekinov za svoje žepe.

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec je izjavil, da se trije ali štirje koalicijski poslanci zanimajo za prestop v poslansko skupino upokojencev. Odhodi iz stranke na eni strani, zanimanje za prihode na drugi. Nadaljuje se trend tega mandata koalicije, ko izvoljeni od ljudstva skačejo iz stranke v stranko kot za šalo.


OB DESETIH

Na Mednarodnem kazenskem sodišču v Haagu se je začel proces proti nekdanjemu vodji upornikov Konga Jean-Pierre Bembi. Nekdanji podpredsednik Demokratične republike Kongo se sooča z obtožnico za zločine proti človeštvu in v treh točkah tudi vojnih zločinov. Med drugim je obtožen umora, posilstva in ropanja v Srednjeafriški republiki.

Natov višji uradnik Mark Sedwill je izjavil,  da je afganistanska prestolnica varnejša in so v mestu boljši pogoji za mlade od mnogih mest na zahodu. Kot še poudarja je »zelo malo« raketnih in bombnih eksplozij v Kabulu. Izvršni direktor neprofitne organizacije Rešite otroke pa sporoča, da je to zavajanje ter da njihovi podatki kažejo povsem drugačno sliko.

Talibani so odločitev zveze Nato, da bo prihodnje leto začela umik svojih čet iz Afganistana in do leta 2014 Afganistancem prepustila odgovornost za varnost v vsej državi, označili kot znak neuspeha ameriške vlade. V elektronskem sporočilo so uporniki še zapisali, da je to dobro novica za Afganistance in vse ljubitelje svobode po svetu.Komentarji
komentiraj >>