Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
DRŽAVLJANSKE SVOBOŠČINE s PURANI NA BritOFF (1970 bralcev)
Četrtek, 25. 11. 2010
Luka P.… ovadili izkoriščevalce invalidov …
… danes znana usoda nesrečne Nove Ljubljanske banke …
… dirigiranje Ircem …
… brazilska policija preganja »kralje« favel …
… ameriški kongresnik spoznan za krivega pranja denarja …
… Severni Korejci napovedujejo nove napade v primeru provokacij …
… v Egiptu spopad med koptskimi kristjani in policijo…
… neambiciozno na vrh Združenih narodov o podnebnih spremembah …

OB SEDMIH
Zaradi dobre intuicije in detektivskega nosu direktorice Sklada za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov Maruške Erbežnik, so na Okrožnem državnem tožilstvu v Kopru ovadili več fizičnih in pravnih oseb, ki so si v preteklih letih protipravno v žepe, na račun izkoriščanja invalidov, pobasali okrog 350 tisoč evrov.

Danes bodo na skupščini delničarjev Nove Ljubljanske banke ali morda bolje povedano na sestanku med državo in belgijsko skupino KBC odločali o predlogu za dokapitalizacijo banke in o novem članu nadzornega sveta. Ali bo prišlo do povečanja osnovnega kapitala največje slovenske banke z izdajanjem novih navadnih delnic pa še ni znano.

Irska vlada je pod pritiski Evropske unije in Mednarodnega denarnega sklada predstavila štiriletni program varčevalnih ukrepov težak 15 milijard evrov, s čimer bi izpolnili pogoj za pogajanja o desetinah milijardah evrov mednarodne pomoči.

V barakarskih četrtih Rio de Janeira je bilo v samo zadnjih nekaj dneh med uličnimi spopadi preprodajalcev drog in brazilsko policijo ubitih vsaj 21 ljudi, 153 osumljencev "uličnega biznisa" pa so aretirali. Policija ima v pripravljenosti skoraj 18 tisoč svojih pripadnikov.

OB OSMIH
Teksaška porota je v Houstonu nekdanjega vodjo republikancev v predstavniškem domu ameriškega kongresa Toma DeLayja spoznala za krivega pranja denarja in sodelovanja v zaroti za pranje denarja. Grozi mu do 99 let zapora, vendar tožilci še niso enotni, če bi pralca denarja spravili za zapaha ali zanj zahtevali le pogojno kazen.

Severna Koreja je južno sosedo in Združene države obtožila za torkovo obstreljevanje južnokorejskega otoka ter napovedala nove napade, če se druga stran ne bo odpovedala vojaškim provokacijam. Medtem pa proti japonskemu morju, kjer je prišlo do obstreljevanja, že pluje ameriška letalonosilka, simbol ameriške demokracije.

Minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar se danes odpravlja na Dunaj, kjer se bo udeležil seminarja na temo »Ali je evropski kontinent v zatonu«. Ob tem bo z avstrijskim stanovskim kolegom razpravljal tudi o problematiki manjšin ter kam za vraga umestiti Balkan.

OB DEVETIH
V Kairu so se zaradi gradnje nove cerkve policisti spravili na nekaj 100 pripadnikov koptske cerkve saj naj nebi imeli gradbenega dovoljenja. Pripadniki te verske ločine zatrjujejo, da so pridobili vso potrebno dokumentacijo in na policijski solzivec odgovorili s kamenjem in molotovkami.

V mehiškem Cancunu, kjer bo potekal vrh Združenih narodov o podnebnih spremembah, so že pred začetkom zelo majhne možnosti, da bi dosegli zavezujoč dogovor o zmanjšanju izpusta emisij. Tako bo prihodnji teden vse potekalo v znamenju, če že ne bomo dosegli dogovora, naj se vsaj odvija show.

Ministrstvo za promet naj bi tudi v prihodnje posebno pozornost namenjalo področju železnic. Minister Patrick Vlačič je za prihodnje leto napovedal pripravo resolucije o nacionalnem programu razvoja skoraj popolnoma propadle železniške infrastrukture.

OB DESETIH
Ameriške državljane, je kljub pozivom lokalnih veljakov naj pred zahvalnim dnem na letališčih zavrnejo preglede s telesnimi skenerji, očitno premamil vonj zapečenega purana.  Od napovedanega revolta ljudi torej nič, administracija varnosti na letališčih pa je medtem še povečala število skenerjev.

Barack Obama pa je že včeraj opravil tradicionalno pomilostitev dveh puranov z imenoma Jabolko in Jabolčnik. Srečneža, ki naj bi dočakala častitljivo starost, tako ne bosta delila usode z milijoni drugih,  ki bodo nič kaj slavnostno pristali na mizah. Slava jim!

Če se trenutno v teh dneh v Ameriki splača trgovati s purani, pa se je ravno zaradi praznika bistveno zmanjšalo biznisiranje z nafto.

Skupina Telekom Slovenije je v letošnjih prvih devetih mesecih ustvarila 6,3 milijona evrov čistega dobička. Kljub zavajujoče veliki številki je ta v enakem obdobju lani znašal kar šest krat več.Komentarji
komentiraj >>