Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KrOFF OBSOJENIH PIRATOV (1727 bralcev)
Petek, 26. 11. 2010
Luka P.... brazilsko Ministrstvo za zunanje zadeve " Did you try to google it? ...
... obsojeni trije ustanovitelji spletne strani Pirate Bay ...
... Portugalska naj nebi potrebovala denarne pomoči ...

V zvezi z dogajanjem, ki se ta teden odvija v Riu de Janeiru smo preko telefonskega pogovora navezali stik z brazilskim Ministrstvom za zunanje zadeve, kjer so nam povedali, da ne bodo dajali nobenih informacij ali izjav v povezavi z uličnimi spopadi med tolpami in brazilsko policijo. Njihov odgovor je bil sledeč: „ Did you try to google it???“

Trije švedski ustanovitelji spletne strani Pirate Bay-a so po dolgem sodnem procesu izgubili pritožbo zoper obsodbo za nezakonito izmenjavo avtorsko zaščitenih vsebin na medmrežju. Švedsko sodišče je namreč potrdilo obsodbo iz leta 2009 in tri od štirih "piratov“ - gospode Petra Sundeja, Fredrika Neija in Carla Lundstroma - obsodilo na najmanj štiri mesece oziroma deset mesecev zapora ter jih tudi udarilo z globo v višini 46 milijonov švedskih kron. Soočenje četrtega pirata z sodišči bo nastopilo takoj, ko si bo gospod Svartholm Warg zdravstveno opomogel.

Evropska unija je zavrnila govorice, da naj bi bila po Irski Portugalska naslednja v vrsti, ki bo potrebovala denarno pomoč. Manuel Barroso je dejal, da so bila vsa namigovanja v to smer "popolnoma napačna“. Portugalska vlada je zaenkrat še istega mnenja in so prav tako govorice zanikali.

Predsednik republike Danilo Türk je sprejel predsednika črnogorske skupščine Ranka Krivokapića. Pogovarjala sta se predvsem o zakonodajnih izkušnjah Slovenije po vstopu v Evropsko Unijo in slabih izkušnjah v času uvajanja reform. Predsednik črnogorske skupščine pa se je srečal tudi z zunanjim ministrom Samuelom Žbogarjem. V pogovoru naj bi izpostavila prijateljske odnose med državama ter posebno pozornost namenila približevanju Črne gore evroatlanstkim integracijam.Komentarji
komentiraj >>