Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
NITI PO POMOTI (4633 bralcev)
Ponedeljek, 29. 11. 2010
Marko BreceljAleš Šembrek Žumer, vodja mehkoterorističnega letalstva in Arijana Markučič Brecelj, višja inšpektorica DPZN me podpirata v Prijateljski ofenzivi »67 AVNOJ«. Smo v Visokem. Že tričetrt ure je 29. November in moja vnukinja Julija ima rojstni dan. Vse najboljše! Zakaj smo v Bosni in Hercegovini? Takole sem odgovoril novinarki sarajevskega Depo portala: "Samo tisti ljudje, ki so sposobni razumeti pomen zgodovinskih dogodkov v preteklosti so zmožni videti poti v prihodnost."

Aleš Šembrek Žumer, vodja mehkoterorističnega letalstva in Arijana Markučič Brecelj, višja inšpektorica DPZN me podpirata v Prijateljski ofenzivi »67 AVNOJ«. Smo v Visokem. Že tričetrt ure je 29. November in moja vnukinja Julija ima rojstni dan. Vse najboljše! Zakaj smo v Bosni in Hercegovini? Takole sem odgovoril novinarki sarajevskega Depo portala: »Samo tisti ljudje, ki so sposobni razumeti pomen zgodovinskih dogodkov v preteklosti so zmožni videti poti v prihodnost. Danes je »moderno« na vseh prostorih bivše Jugoslavije pljuvati po Socialistični federativni republiki. V mojem rodnem Sarajevu po vsem kar se je dogajalo nisem osamljen v oceni, da je bila jugoslovanska epoha v zgodovini naših narodov in narodnosti velika.

Moj prijatelj pisatelj Franjo Frančič je bil nedavno na Dunaju povabljenec simpozija znamenitih in uspešnih pisateljic (pisateljev). Čeprav on ni nikoli opeval Juge mi je bilo mučno zaradi psovanja in ogabnega blatenja jugoslovanske socialistične preteklosti na tej visokointelektualni kulturni prireditvi. Zakaj je toliko žolča in strupenih obtožb na Dunaju dvajset let po propadu Jugoslavije? Zato, ker je vtis tistih generacij, ki morejo primerjati preteklost s sedanjostjo tako jasen: to kar se dogaja sedaj je propadanje človeka in človečnosti, edina svetinja je last, edini Bog Kapital.«

Prejšnji teden smo v MKSMC gledali dva dobra filma japonskega režiserja Kitanota - »Sonatina« in »Nasilni policaj«, za gimnazijsko filmoljubstvo pa smo še enkrat zavrteli »Želve znajo leteti«. Pobudni skupini Panda Banda smo pomagali izvesti hrupen koncert za 75vpisanih, Franci je v sredo odlično predstavil štirinajsto in oseminsedemdeseto zgoščenko. Poročilili smo do polzavesti, občinska uradnica Špela Turizmova je pregledala in odobrila obsežno računsko partituro opere »Koperground 2010«. Tako se je končala dvomesečna srhljivka v kateri sem predsednik Društva prijateljev zmernega napredka razmišljal tudi o prodaji ali zastavitvi nepremičnin, ki sta mi jih edincu zapustila moja starša. Oranžni Danijev fičo je šel gladko skozi tehničnega in je spet registriran. Tehnično in moralno brezhibno razvalino (TMBR) mi je globinski kozmetičar Ivanček pripravil za pot. Ponosni lastnik vas vabim na dodogovor.org; tam si ogledajte preobrazbo. V celoti jo lahko dojamemo in uživamo le ljubitelji starih strojev, ki delujejo.

Ker se Zlodej vedno userje na velik kup mi ni bilo dano ob nezdravi preobilici delovanja vsaj v miru zbrati kliping odmevne in vesele mehkoteroristične Zaloigre na Triglavu. Antifašisti iz pogorišča spopada na Fakulteti za humanistične štidije so me preizkusili in sem na izpitu padel. Diplomant Mile Zukić, ki je zavestno zavrgel 1.500 eurov vloženih v doktorat mi je poslal paket pamflet, ki ga kot urednik Dodogovora nisem hotel avtorsko nepodpisanega objaviti. Mladi borci in borke so bili kar nekoliko grozljivo soglasni: kurc pa Brecelj in tako delovanje DPZN, Brecelj je cenzor in, ker se je spajdašil z dekanjo Vesno Mikulič, ki je fašistka tako kot tudi vsi, ki jo podpirajo. Mladi prijatelji in performer je prepričan, da sem cenzor, jaz pa sem prepričan, da je on poškodovan, antifašistični tabor pa poražen v neizenačenem boju, ki ga jaz imenujem psihosocialni performans »Kdor ni z nami je proti nam!«. Končno so me razkrinkali prodanca pizdunskega! Mediji niso opazili čigumija, ki ga je Mile Zukić zalučal na podelitvi diplom dekanji Vesni Mikulić, celo revija Mladina pa je objavila v rubriki foto tedna kako »ščijem« vodo Zala pred orkestrom vojske na pihala! Ni pravice na svetu! V vrstah našega društva je nastal razkol med pravimi borkami in boci za svobodo ter med Cenzorjem in palamudežem magistriranim, Primožem Turkom. Slednji si je drznil paket pamflet označit kot globoko nezdrav in popolnoma neprimeren za objavo. Pomislil sem, da je to prelomno nesporazumevanje še ena rušilna posledica boja za oblast, ki se je na FHŠ zgodil med revolucionarnim sledilstvom Taje Kramberger in Braca Rotarja na eni strani ter med Vesno Mikulič, Darkom Darovcem in zavezništvom »tehnobirokratov« na drugi strani.

Odločil sem se, da bom odslej manj časa in energije vlagal v tiste mlade ljudi, ki ne cenijo najboljših vsebin politike Mladinskega, kulturnega in socialnega centra v Kopru. Kot 59 letnega mladinskega kulturnega delavca, kot performerja mehkega terorizma, kot rabljenega kantavtorja in predsednika marionetne uprave Pohorskega bataljona me bodo odslej manj zanimali napiflani nadutkoti in nadutkice, ki razmišljajo v čredi, za brucovanja pa vabijo Zmeelkow, na Francijevih sredah pa se ne pojavijo niti po pomoti! Čao, bao!Komentarji
komentiraj >>