Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
NEOKOLONIALNI KrOFF (2055 bralcev)
Četrtek, 9. 12. 2010
Luka P.... ZDA vidijo Kitajsko kot pogubnega gospodarskega konkurenta v izkoriščanju Afrike ...
... depeše razkrivajo srbsko vlado pri zadevi Mladić ...
... sindikat delavcev radiodifuzije Slovenije ne podpira novega zakona o RTV ...
... na valovih Radia Študent prisluhnite okrogli mizi ob referendumu o RTV zakonu ...

Najnovejše ameriške diplomatske depeše, ki jih sproščajo na internetni strani Wikileaks razkrivajo zanimiv vpogled v rivalstvo Washingtona s Pekingom za Afriko. Nič več tajne depeše med drugim razgaljajo pozorno spremljanje Združenih držav pri vedno večji vlogi Kitajske v Afriki. Johnnie Carson, ameriški pomočnik sekretarja za afriške zadeve, je v depešah gospodarskega tekmeca pri rovarjenju po črni celini označil kot izredno agresivnega, škodljivega ter pogubnega gospodarskega konkurenta brez morale. Navaja še, da je Kitajska v Afriki zaradi povsem sebičnih razlogov, sekundarni vzrok za prisotnost Kitajske pa je po njegovem mišljenju zagotoviti si glasove afriških držav v Združenih narodih.

Ena izmed depeš, ki jih je prav tako razkrila WikiLeaks pa navaja, da naj bi srbska vlada še leta 2008 vedela, kje se skriva glavni haaški ubežnik Ratko Mladić, a ni hotela ukrepati. Srbski predsednik Boris Tadić je to že ostro zanikal in dejal, da če bi vedeli, kje se Mladić skriva, bi ga aretirali in izročili Haagu. Pri tem je še spretno spomnil, da je ravno v tistem obdobju prišlo do prijetja medvojnega vodje bosanskih Srbov Radovana Karadžića. Nekateri ameriški diplomati so v depešah domnevali, da so Mladiću pri skrivanju pomagali celo ruski diplomati, medtem ko naj bi srbski obveščevalci podatke o haaških ubežnikih razkrivali predvsem zaradi zasebnih koristi.

Sindikat delavcev radiodifuzije Slovenije ne podpira novega zakona o Radioteleviziji Slovenija. Kot so zapisali v izjavi za javnost, zakon sicer prinaša nekatere dobre rešitve, zanje pa je nesprejemljiva sprememba statusa javne RTV in njenih uslužbencev. Zamisel o umiku politike pa je po oceni sindikata predvsem utopična. Zaradi česa so v sindikatu izrazili protest proti novemu zakonu nam je povedal predsednik sindikata Tom Zalaznik:Katere bistvene točke novega zakona so jih prepričale, da le-tega ne bi podprli? Zopet Zalaznik:Sicer pa vas vabimo, da ob 21:30 na valovih Radia Študent prisluhnete okrogli mizi ob referendumu o RTV zakonu, ki jo bosta vodila Urh in Petar. Gostje okrogle mize bodo direktor direktorata za medije na Ministrstvu za kulturo Vojko Stopar, poslanec Slovenske demokratske stranke Jožef Jerovšek, medijska strokovnjakinja Sandra Bašić Hrvatin ter predstavnik sindikata kulturnih in umetniških ustvarjalcev na RTV Peter Kosmač.Komentarji
komentiraj >>