Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
THACI SUBJECT KrOFF (1903 bralcev)
Petek, 17. 12. 2010
Luka P.... rusko vodstvo z solzivcem in vodnimi topovi zoper nasilje ...
... Berlusconi tala prstane ...
... zasliševanja EULEX-a na Kosovu ...
... nov vic o Thaciju ...
... Pahor se hvali ...
... racije na Metelkovi ...

Ruski notranji minister Rašid Nurgalijev je po nasilnih rasističnih spopadih med Rusi slovanskega porekla in priseljenci s Kavkaza, ki se že nekaj dni vrstijo v ruskih mestih, najhuje pa je v ruski prestolnici, zagrozil z ostrejšimi ukrepi. Napovedal je, da bodo zoper vse oblike ekstremizma uporabili solzivec in vodne topove. Tako ruski nacionalisti kot priseljenci za konec tedna napovedujejo nova zborovanja. Na razmere v Rusiji se je odzval tudi bivši kagebejevec, sedaj pa ruski premier Vladimir Putin. Poudaril je, da mora Rusija odločno zatreti vse oblike ekstremizma ne glede na to, od kod prihajajo.

Eden najbogatejših zemljanov, biznismen, populist pa tudi predsednik italijanske vlade Silvio Berlusconi se je vsem poslankam svoje stranke Ljudstvo svobode za podporo pri glasovanju o zaupnici vladi, ki ga je ta teden prestala, zahvalil v razkošnem slogu. Silvio je namreč v vlogi Božička za darilo poslankam v znak zahvale podaril 1400 evrov vredne prstane z dragimi kamni, ki so bili za nameček še v barvah italijanske zastave.

Misija Evropske unije na Kosovu EULEX je na zaslišanje privedla generalnega direktorja kosovske carine Naima Huruglico ter vodjo pravne službe ministrstva za gospodarstvo in hkrati direktorja pravne službe kosovske carine Lulzima Rafuno. Osumljena sta zlorabe položaja in gospodarskih pooblastil za uvoz tobaka decembra 2008. Preiskovalci EULEX-a so preiskali tudi prostore kosovskega ministrstva za gospodarstvo in finance ter kosovske carine.

Izkoristimo novico o Kosovu in povejmo šalo, ki se je te dni porodila ob poročilu preiskovalca Sveta Evrope Dicka Martyja, v katerem se kosovskega premiera Hašima Tačija obtožuje tihotapljenja drog in orožja ter trgovine s človeškimi organi. Skupina mednarodnih novinarjev tako Tačija vpraša, kako komentira omenjene očitke o njegovih mafijskih dejavnostih. Kosovski premier jim odgovori: „Well, it's a Tači subject“.

Premiera Pahorja
ostro nasprotovanje sindikatov in dela javnosti sveže sprejeti pokojninski reformi ni omajalo. Tako se hvali, da je evropski odziv na sprejetje pokojninske reforme zelo dober. Predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso pa je za Slovenijo dejal, da je v Evropski uniji na tem področju med najboljšimi.

Včeraj so se v avtonomni kulturni coni Metelkova mesto okoli desete ure zvečer represivni organi notranjega ministrstva zopet lotili nekaj klubov. Kar štiri inšpekcijske službe in sicer zdravstvena, davčna, sanitetna in inšpekcijska služba notranjega ministrstva so na Metelkovi udejanjale svoj obstoj, policisti pa so popisali nekatere obiskovalce. Glede na to, da so bili nekateri klubi včeraj zaprti, bodo morda organi nadzora z vnetim delom nadaljevali danes.

KrOFF sta pripravila Luka P. in Boris.Komentarji
komentiraj >>