Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
SREČNO BritOFF (2257 bralcev)
Ponedeljek, 3. 1. 2011
Luka P.... delavci Tovarne vozil Maribor bodo novo leto začeli s stavko ...
... prvi dan zbiranja podpisov za referendum o malem delu …
... iranska garda sestrelila vohunski letali?...
... izraelski vojaki že s strelnim orožjem ...
... Grki bi na meji s Turčijo postavili ograjo ...
... prisegla prva brazilska predsednica ...
... Chavez in Clintonova na klepetu ...
... Estonija 17-ta država z evrom ...

7:05

Pa smo le dočakali konec decembrskega marketinškega natolcevanja. A spoštovane poslušalke in poslušalci tukaj je nič kaj prijetnejši januar, ki lahko pri pokončnem človeku povzroči nemalo zdravstvenih težav. Glavobole, slabost, drisko bodo povzročale vse mogoče analize preteklega posranega leta in vsa pričakovanja za leto dva tisoč enajsto. Prizanešeno nam ne bo niti pri podeljevanju pomembnih nagrad tipa: kdo je pizdun leta, lizun, fukač, blefer, politični trobentač, kulturni pogrebnik leta, najhitrejši uničevalec uspešnih podjetij...

...tako bo za nekatere prvi delovni dan potekal v pričakovanju, da bi si tudi sami lahko privoščili to, kar so uglajeni gospodje z vladnih krogov demonstrirali na prednovoletnih zabavah, predvsem pa po zabavah. Delavci Tovarne vozil Maribor bodo tako nič kaj slavnostno danes začeli s stavko, ki bo trajala vse dokler vodstvo podjetja delavcem ne izplača vseh dolgov.

Danes je prvi dan zbiranja podpisov za razpis zakonodajnega referenduma o zakonu o malem delu. V tem duhu bo danes ob 11. uri potekala novinarska konferenca Študentske organizacije Slovenije, na kateri bodo predstavili plan aktivnosti zbiranja podpisov za razpis referenduma. Zbrati bo treba 40. 000 podpisov.

Po besedah iranskih zračnih sil Revolucionarne garde so v prvih dneh novega leta v Zalivu sestrelili vohunski letali, po vsej verjetnosti ameriške izdelave. A za ta dosežek niso predložili nobenih materialnih dokazov. Sicer pa naj bi jih v preteklosti po njihovih besedah sestrelili že kar nekaj, a da so tokrat o incidentu prvič tudi poročali. Zahodna brezpilotna letala se dandanes v glavnem uporabljajo v Iraku in Afganistanu, a naj bi vsakodnevno prihajalo do kršenja iranske suverenosti in špijoniranja nad njihovim nebom.

Lanskega avgusta je Iran razkril, da so se v vohunsko-vojaških igricah tudi sami modernizirali ter izdelali prvo brezpilotno letalo daljšega dosega, ki pa nikoli ne bo vohunilo nad ameriškim nebom. Sicer ne obstaja noben neodvisni vir, ki bi podkrepil te iranske trditve. So se pa oglasili iz Pete Flote mornarice Združenih držav Amerike, ki je zasidrana na drugi strani zaliva v Bahrajnu. Zagrozili so, da bodo v primeru napada na floto blokirali ves ladijski promet v Hormuški ožini.

8:05

V Afganistanu je v lanskem letu umrlo več kot 10.000 ljudi, med njimi najmanj petina civilistov, poroča francoska tiskovna agencija, ki navaja uradne statistike afganistanskih oblasti in neodvisne podatke spletne strani icasualties. Sicer je v afganistanu iz leta v leto več žrtev med civilisti, samo v zadnjem letu je število poraslo za dvajset odstotkov.

Izraelski vojaki so pri nadzorni točki Hamra nedaleč od mesta Nablus na Zahodnem bregu z metki prerešetali Mohameda Daragmeha, starega nekaj čez 20 let. Razlog naj bi bili prestrašeni izraelski vojaki, saj naj bi dvajset letnik s steklenico v rokah kljub opozorilom prišel na prepovedano območje. Ubit je bil manj kot 48 ur po smrti 36-letne Palestinke, ki je umrla zaradi vdihovanja velikih količin solzivca, s katerim je skušala izraelska vojska razbiti protest na Zahodnem bregu. Palestinske oblasti so smrti obsodile kot nevarno eskalacijo s katero Izrael uničuje še zadnje upanje na uspeh bližnjevzhodnega kvazi mirovnega procesa.

Ruska agencija za promet je vsem letalskim prevoznikom v državi odredila, da morajo nemudoma prenehati uporabljati letala Tupoljev-154B, dokler pristojni organi ne bodo ugotovili vzroka za požar in eksplozijo na potniškem letalu, ki sta v soboto terjala tri življenja. Dotrajana letala, ki so v pogosti uporabi od 70. let v Rusiji v notranjem letalskem prometu, pa tudi v nekaterih drugih državah, kot so Iran in nekatere bivše sovjetske republike. Zaradi pravil glede hrupa so mu sčasoma prepovedali letenje v večji del Evrope.

Grčija namerava na meji s Turčijo zgraditi ograjo
, ki naj bi bila po njihovih besedah podobna tisti, ki so jo na meji z Mehiko postavile Združene Države. Z ograjo bodo poskušali zajeziti naval ilegalnih priseljencev, saj gre kar osemdeset odstotkov ljudi v EU preko te države. Grčija je po besedah grškega ministra pristojnega za to vprašanje, Hristosa Papucisa z ilegalci prenasičena in ne zmore sprejeti še več, saj naj bi njihovi azilni centri pokali po šivih. Okoli 200 kilometrov dolga meja med Turčijo in Grčijo je v zadnjem času postala glavni prehod za ilegalne priseljence, ki želijo vstopiti v Evropsko Unijo. Zdi se kot, da bo Turčija s tem le še korak dlje k približevanju Evropski Uniji.

9:05

V Braziliji je prvič v zgodovini kot predsednica države prisegla ženska. Dilma Rousseff je v uradni prisegi obljubila, da se bo borila za zaščito najbolj ranljivih v brazilski družbi. Gospodarstvo Brazilije se je v zadnjih letih močno povečalo, vendar kljub vsem naravnim surovinam, ki jih je Brazilija prepolna ostaja država, ki jo pesti ena od največjih socialnih neenakosti na svetu.

Ostanimo še za hip na južnoameriškem kontinentu. Sosedni Čile je stresel potres z močjo 7,1 po Richterjevi lestvici. Za enkrat podatkov o žrtvah ni, po ocenah ameriškega pacifiškega centra za spremljanje cunamijev na Havajih, pa naj potres ne bi povzročil cunamijev.

Na severovzhodu Avstralije, ki so jo prizadele najhujše poplave v zadnjih 50 letih se vojska in reševalci še naprej borijo z naraslimi vodami, ki so medtem zahtevale že drugo smrtno žrtev. Razmere v poplavljenem mestu Rockhampton v zvezni državi Queensland ostajajo še naprej zelo resne saj reka, ki teče skozi mesto še narašča. Za kakšne razsežnosti poplavnega območja gre naj vam podamo podatek, da je večje kot sta površini Francije in Nemčije skupaj.

Južnokorejski predsednik Lee Myung-Bak je izrazil pripravljenost na dialog s Severno Korejo. V svojem novoletnem nagovoru se je omehčal ter dejal, da so vrata za dialog še odprta in se ob tem zavzel za tesnejše gospodarsko sodelovanje s severno sosedo. Mora pa Severna Koreja ob tem pokazati resnost in svojo pripravljenost za jedrsko razorožitev in mir prenesti tudi v dejanja. Jedrsko orožje in vojaški avanturizem je treba opustiti, je še izjavil Lee.

10:05

Venezuelski predsednik Hugo Chavez in članica skrivne konspirativne organizacije Bilderberg, pa tudi sekretarka Združenih držav Amerike Hillary Clinton sta na prisegi nove brazilske predsednice smehljaje izmenjala par besed. Med državama že dlje časa tli diplomatska napetost. Prejšnji teden Venezuela ni sprejela imenovanje novega ameriškega veleposlanika v Caracasu zaradi pripomb, ki jih je izustil zoper venezuelsko državo. Kot povračilni ukrep je Washington preklical vizum venezuelskemu veleposlaniku v ZDA.

V Aleksandriji že več dni potekajo demonstracije zaradi bombe pred Koptsko cerkvijo, ki jo je razneslo na novega leta dan kmalu po polnoči. Spopade med egiptovskimi kristjani in policijo, ki se vrstijo je povzročila slaba varnost okoli cerkva v pretežno muslimanski državi. Razjarjeni demonstranti so na policijski solzivec, ko so jih hoteli pregnati, odgovorili s kamenjem. So pa s kamenjem nagradili tudi ministra, ki je prišel pred cerkev ponuditi sožalje. Odgovornost za napad z bombo še ni prevzel nihče, a bo bržkone senca krivde padla na fantomsko Al Kaido.

Z ogromnim ognjemetom ob prehodu v novo leto, a brez opaznega navdušenja med državljani je Estonija kot 17. država speljana na limanice ter z novim letom prevzela evro. Dvomi, ki se porajajo v glavah številnih Estoncev je še kako znan slovenskim državljanom in povsem razumljiv. Jose Manuel Barroso pa tega ne omenja ampak se je v uradni izjavi raje pohvalil, da sedaj več kot 330 milijonov Evropejcev v svojih žepih nosi evrske bankovce in kovance. Pričakovano ni omenil, da bo teh bankovcev po žepih Estoncev bolj malo. Primerke sto, dvesto ter petsto evrske bankovce bodo tako, kot številni Slovenci in Slovenke lahko občudovali le na plakatih ali pa v mainstream medijih med veselim štetjem denarja, ki se zadnje časa pojavi skoraj v vsakem prispevku.Komentarji
komentiraj >>

Re: SREČNO BritOFF
ariana [03/01/2011]

unusual LOGIN in italy want to remember my passport code or just my facebook identity what exactly are we talking about COURT? http://www.youtube.com/watch?v=k3aUlim2ke4
odgovori >>

  Re: SREČNO BritOFF
  evi [03/01/2011]
  Ariana what exactly do you wanna know?
  odgovori >>

   Re: SREČNO BritOFF
   eh jebi ga - v leru sm [03/01/2011]
   http://www.youtube.c om/watch?v=Febr_t_qa 9U&feature=related
   odgovori >>