Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KrOFF HRABRIH IN ETIČNIH MORILCEV (1862 bralcev)
Petek, 7. 1. 2011
Luka P.... javni protest Zveze svobodnih sindikatov Slovenije ...
... srečanje Barossa in madžarskega premiera ...
... letala brez duš morijo po Pakistanu ...

V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije so javno protestirali proti ravnanju ministrice za javno upravo Irme Pavlinič-Krebs, ker je zavrnila njihov predlog, da bi upravne enote med zbiranjem podpisov za naknadni referendum proti pokojninski reformi, delale tudi ob sobotah. Pri sindikatu so mnenja, da bi morali to pravico državljanom zagotoviti, saj se med tednom delovni čas večine zaposlenih pokriva s poslovnim časom upravnih enot.

Odgovore smo iskali na ministrstvu za javno upravo, kjer so nam povedali, da ministrica ni več dosegljiva. So nas pa napotili na njihovo uradno spletno stran, kjer so podali uradni odgovor na javni protest sindikata. Če na kratko povzamemo odgovor, se v njem predvsem sklicujejo na Uradni list republike Slovenije, kjer je navedeno, da je bilo sobotno delo na upravnih enotah ukinjeno. Spomnili so tudi na dejstvo, da so ukinitev sobotnega dela večkrat predlagali tudi sindikati. Ne zanemarjajo pa niti stroškov dela, ki bi pri tem nastali in s tem obremenili javno finančna sredstva.

Odgovor ministrstva za javno upravo je pokomentiral predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, Dušan Semolič:Predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso je v Budimpešti z zadovoljstvom povedal, da je madžarski premier Viktor Orban izrazil pripravljenost na spremembo novega madžarskega medijskega zakona. Orban je sicer vnovič izrazil prepričanje, da takšne spremembe ne bodo potrebne. Barroso je še poudaril, da je načelo svobode govora sveto načelo Evropske unije in da mu je Orban zagotovil, da bo zakon izvajan ob popolnem spoštovanju tega načela, če bo to potrebno.

Iz severozahoda Pakistana poročajo o napadih ameriških letal brez posadke, znanih kot Predator, pri čemer so življenje izgubile štiri osebe. Brnenje teh plenilskih letal nad Pakistanom naj bi se povečalo predvsem, odkar je ameriški predsednik Barack Obama prevzel to funkcijo. Samo lani naj bi bilo takšnih napadov več kot sto,  umrlo je na stotine ljudi. Združene države tovrstnih napadov nikoli ne potrdijo, analitiki pa pravijo, da v tej regiji le ameriške sile razpolagajo s tovrstnimi letali.

KrOFF je spržil Luka P.Komentarji
komentiraj >>