Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
POROČILO S PETE REDNE SEJE ŠTUDENTSKEGA ZBORA ŠOU V LJUBLJANI (3914 bralcev)
Četrtek, 13. 1. 2011
Francii...odstopil minister...
...vršilec dolžnosti direktorja ni bil imenovan...

Dogaja se! Tokrat ponovno v ŠOU v Ljubljani. Pred nekaj dnevi je bila obelodanjena vest, da pošteno škriplje v predsedstvu te organizacije. Odstopil je minister za obštudijske dejavnosti Alen Nikola Rajković. Uradni razlogi njegovega odstopa so osebne narave, neuradno papirnate. Omenjeni minister naj bi namreč nastopil funkcijo z neveljavnim potrdilom o šolanju. Po prvem mesecu delovanja že letijo glave iz predsedstva.

Nadaljnji zapleti pa se napletajo znotraj Študentskega zbora, kot predstavniškega telesa Študentske organizacije Univerze v Ljubljani. Včeraj je namreč potekala 5. redna seja tega častnega zbora. Točka je bila ena in sicer Volitve vršilca dolžnosti Direktorja ŠOU v Ljubljani. Dosedanji direktor Roman Didovič, se namreč 15. januarja poslavlja s funkcije, ki jo je zasedal do sedaj. Za vršilca dolžnosti direktorja je vložil kandidaturo Marko Pogorevčnik.

O kom govorimo? Govorimo o možu, ki je diplomiral iz strojništva ter magistriral iz ekonomije ter je specializiran za krizni menedžment. Iz njegove predstavitve nam ni ušlo, da je deloval za razvpito družbo DADAS, ki se je kar nekaj let valjala po sodiščih. Naj ta informacija služi kot medklic, mi pa se podajmo k viziji kandidata, ki nam jo je predložil ob predstavitvi.

Ob poglobitvi v vizijo se ne moremo izogniti impulzu, ki nam ga je poslalo predsedstvo ŠOU v Ljubljani ob predlaganju tega kandidata. Ta impulz lahko razumemo kot dikcijo, da je ŠOU organizacija, ki je v krizi in za svoje normalno delovanje potrebuje krizno upravljanje.

Po kakšnem ključu se je izbral kandidat, ki se ukvarja predvsem s kriznim upravljanjem, pojasni Marko Hozjan:

V ekonomskem pomenu lahko to potrebo oziroma ta impulz razvijemo dalje. Organizacija je prevelika in predraga. Potrebno je zmanjševati stroške in povečati produkcijo. Pri tem imejmo v glavi, da vendarle gre za študentsko organizacijo, katere primarne dejavnosti in nameni bi naj bili nepridobitne narave. Glavni strošek nepridobitnih organizacij pa je ponavadi človek in njegovo delo.

Kot delo pa lahko jemljemo tudi upravljanje z organizacijo. Zato najprej prisluhnimo. Sledi torej prognoza finančnega stanja Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, kot jo vidi Marko Pogorevčnik.

V tej črni viziji govorimo torej predvsem o zmanjševanju sredstev, ki bo po tem scenariju doletela tudi zavode. Marko Pogorevčnik je med predstavitvijo svoje kandidature pokazal relativno slabo poznavanje delovanje zavodov, ki delujejo pod takšnim ali drugačnim okriljem Študentske organizacije Univerze v Ljubljani. Prisluhnimo torej zatikanju pri naštevanju zavodov:

Vsekakor pa prevladuje mnenje, da so zavodi predragi in se morajo začeti obnašati bolj tržno. Črni scenarij bi se tako ob realizaciji odvil v potopitev sive povprečnosti oglasov in odvisnosti od projektov. Kakšen prostor ima kritična misel znotraj zavodov? Horizont sivine se nam izriše ob vprašanju, ki ga je postavil poslanec študentskega zbora Boris Cesar in v sebi zajema pozicijo do Tribune.Čikaška linija novega predsedstva ŠOU ter kandidatura kandidata za vršilca dolžnosti direktorja se je kot sporna pokazala predvsem na glasovanju Študentskega zbora. Za kandidata je obveljalo naslednje glasovanje: 18 glasov za, 17 proti ter en vzdržan. ŠOU tako ostaja brez vršilca dolžnosti direktorja. Vrenje v študentskem zboru pa je prav tako povzročil nedavni odstop prej omenjenega ministra.

Vsekakor se bo moralo predsedstvo vprašati, do kod lahko seže s svojo ostro neoliberalno logiko. Hkrati se pri novi konstituciji ŠOU v Ljubljani kažejo simptomi stranke ZARES. Hočejo voditi neko novo politiko, vendar imajo probleme z integriteto lastnih članov. Ob tem govoriti o dobrem imenu se milo rečeno zdi burleskno.

S pete redne seje študentskega zbora ŠOU v Ljubljani je poročal Francii.Komentarji
komentiraj >>