Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
LET. 4, ŠT. 5 (2910 bralcev)
Ponedeljek, 24. 1. 2011
LanOdlikovanjem, ki jih podeljuje MORS se bo predvidoma s predlogom Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o priznanjih Ministrstva za obrambo pridružila medalja generala Franca Rozmana Staneta. Namenjena bo izključno zaslužnim za dosežke na mirovnih misijah v tujini.

NEURADNI LIST
Neuradni list Radia Študent je štirinajstdnevnik, v katerem prestrezamo in prežvekujemo osnutke in predloge zakonov, pravilnikov, uredb, javnih naročil in drugih aktov ter dokumentov, ki šele nastajajo po vladnih in ministrskih kuloarjih. Prestreči jih je pomembno pred njihovo potrditvijo na seji vlade, saj je po njihovem pristanku v državnem zboru za vsebinske popravke praviloma prepozno. Naivno bi bilo namreč verjeti, da vsakokratna večinska koalicija svojega dela ne bo opravila skladno z voljo političnih botrov z Gregorčičeve.

Zmago Jelinčič Plemeniti je na vlado naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi s podatki o vloženih zahtevkih za odškodnine s strani izbrisanih. V njem med drugim navaja, da so po raziskavi, ki jo je opravila Slovenska tiskovna agencija, slovenska sodišča do 18. decembra 2010 obravnavala trinajst zahtevkov za odškodnine. Od teh so jih šest zavrnila, pet jih še ni pravnomočno končanih, zoper dve odločitvi pa sta vloženi zahtevi za revizijo na Vrhovnem sodišču. Jelinčiča pa moti predvsem, da sta iz navedenih podatkov izvzeti največji sodišči - Okrajno in Okrožno sodišče v Ljubljani.

Omenjeni sodišči sta nekoliko nerodno pojasnili, da evidence primerov ne vodita s pomočjo ključnih besed, zato je predmetno iskanje z geslom »izbrisan« neučinkovito. Kljub temu naj bi bilo po osebnih poizvedbah pri posameznih sodnikih ugotovljeno, da na sodiščih v prestolnici tovrstnih primerov ni.

Za zasluge, razvoj in krepitev obrambe države in Slovenske vojske, za zasluge, hrabrost ter uspehe pri opravljanju vojaške službe v miru in v vojni podeljuje ministrstvo za obrambo skladno z obstoječo zakonodajo naslednja priznanja: častni vojni znak, red in medaljo generala Maistra, red in medaljo Slovenske vojske, medaljo ministra za obrambo, medaljo za zasluge, medaljo za znanstveno-raziskovalne dosežke, medaljo za kulturne dosežke in promocijo Slovenske vojske, medaljo načelnika Generalštaba Slovenske vojske, medaljo za hrabrost, medaljo za ranjence, medaljo za mednarodno sodelovanje ter medaljo v službi miru.

Naštetim se bo predvidoma s predlogom Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o priznanjih Ministrstva za obrambo pridružila medalja generala Franca Rozmana Staneta. Namenjena pa bo izključno zaslužnim za dosežke na mirovnih misijah v tujini. Zakaj Franc Rozman – Stane? Bil je slovenski španski borec, partizan, general in narodni heroj, ki je novembra 1944 tragično umrl za posledicami hudih ran, ki jih je dobil med preizkušanjem novega orožja – minometa. Tega so partizanom poslali tedanji britanski zavezniki, s katerimi, kot vemo, zgledno sodelujemo tudi na nekaterih kriznih žariščih po svetu.

Zaključujemo s tradicionalno rubriko – javno naročilo tedna. Ministrstvo za obrambo je pred dnevi izbralo dobavitelje brezalkoholnih pijač in piva za svoje potrebe v letih 2011 in 2012. Na kratko: Mercator, Fructal in nekatere ostale družbe bodo na leto dobavile dobrega pol milijona ledenih čajev, slaba 2 milijona ustekleničenih vod, od tega 153.000 s sadnimi priokusi, 3.000 enot Coca-Cole, 1.600 enot Fante, 1.500 enot Sprite-a, 1.800 enot Švepsa, 3.000 enot Ore, 6.000 komadov Cockte, 3.000 Jupijev, 6.720 velikih laških, 6.720 velikih unionskih, 3.360 malih laških in 3.360 malih Unionov. Vse skupaj bo koštalo dober milijon in 700 tisoč davkoplačevalskih evrov.

Toliko za danes. Neuradni list Radia Študent, letnik 4, številko 5 je podpisal in v nadaljnjo obravnavo poslal Lan. Znova izidemo čez 14 dni.Komentarji
komentiraj >>