Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
LETNIK 4, ŠTEVILKA 7 (1960 bralcev)
Ponedeljek, 21. 2. 2011
LanPredlog sprememb in dopolnitev Zakona o tujcih verjetno ne bo narekoval le KOLIKO tako imenovanih “ilegalnih borcev” bo Slovenija po Pahorjevem obisku Obame sprejela, ampak tudi, KAKO jih bo sprejela. Bomo njihov izvenprecedenčni status ter pripadajočo agonijo za nedoločen čas podaljšali, s tem pa prikimali praksi onkraj Atlantika, ki je predmetne pripornike slabo desetletje brez obtožnic ali sodnih procesov zadrževala, jih vozila na “vodno deskanje” in na splošno skrbela, da je bil dopust nepozabljiv?

NEURADNI LIST
Neuradni list Radia Študent je štirinajstdnevnik, v katerem prestrezamo in prežvekujemo osnutke in predloge zakonov, pravilnikov, uredb, javnih naročil in drugih aktov ter dokumentov, ki šele nastajajo po vladnih in ministrskih kuloarjih. Prestreči jih je pomembno pred njihovo potrditvijo na seji vlade, saj je po njihovem pristanku v državnem zboru za vsebinske popravke praviloma prepozno. Naivno bi bilo namreč verjeti, da vsakokratna večinska koalicija svojega dela ne bo opravila skladno z voljo političnih botrov z Gregorčičeve.

Oprijemljivejše verzije predloga sprememb in dopolnitev Zakona o tujcih še ni.Verjetno ne bo narekoval le koliko tako imenovanih “ilegalnih borcev” bo Slovenija po Pahorjevem obisku v Beli hiši sprejela, ampak tudi kako jih bo sprejela. Odgovor ne bo nezanemarljiv. Vprašanje je sledeče: bomo njihov izvenprecedenčni status ter pripadajočo agonijo za nedoločen čas podaljšali, s tem pa, vedoč ali ne, prikimali praksi na drugi strani Atlantika, ki je mnoge predmetne pripornike slabo desetletje brez obtožnic ali sodnih procesov zadrževala, jih vozila na “vodno deskanje” in na splošno skrbela, da je bil dopust nepozaben? In nepozabljiv?? Morebiti pa bo podalpski Guantanamo mednarodnopravni fiasko vendarle popravil in prišlekom podelil azil z vsemi pripadajočimi pravicami.

Kot rečeno: definitivnih odgovorov ni, zato se lotimo drugega najpomembnejšega vprašanja. Ali bo vlada po primaknitvi sredstev za organizacijo evropskega košarkarskega prvenstva 2013 enako ravnala s športno gimnastiko? Že sredi lanskega novembra je namreč gimnastična zveza na vlado naslovila vlogo za izdajo soglasja za kandidiranje za organizacijo Evropskega prvenstva v moški in ženski športni gimnastiki leta 2013 v Ljubljani. V Stožicah. In pišejo: “Gimnastika spada v Republiki Sloveniji med najbolj prepoznavne in trofejne športne panoge. Njeni začetki segajo v leto 1863, ko je bilo v Ljubljani ustanovljeno prvo telovadno društvo Južni Sokol, ki je bilo tesno povezano z narodno zavestjo Slovencev. Leta 1907 je bil ustanovljen Slovenski Sokol, ki se je po drugi svetovni vojni preimenoval v Partizan, ki pa je bil predhodnica Gimnastične zveze Slovenije.

Kolajne na Olimpijskih igrah, svetovnih prvenstvih in evropskih prvenstvih so osvajali skoraj vsem Slovencem bolj ali manj znani športniki kot so: Leon Štukelj, Peter Šumi, Jože Primožič, Miroslav Cerar, Tine Šrot in Lojze Kolman. V sedanjem času pa nas z izjemnimi mednarodnimi dosežki razveseljujejo Aljaž Pegan, Mitja Petkovšek in Sašo Bertoncelj. Evropsko prvenstvo bo predvidoma izvedeno aprila 2013. Eden glavnih ciljev organizacije evropskega prvenstva je možnost afirmacije slovenskih mladih tekmovalk in tekmovalcev na njihovi športni poti k priznanim vrhunskim mednarodnim rezultatom.«

Celotna organizacija prvenstva naj bi koštala dobrih 1,2 milijona evrov. Približno 30 odstotkov naj bi prispevala država oziroma ministrstvo za šport, 11 odstotkov pa Mestna občina Ljubljana. Na prvenstvu naj bi sodelovalo približno 1000 akreditiranih oseb: 300 športnikov iz 40-ih držav, 180 novinarjev, 120 sodnikov, 50 delegatov iz mednarodne gimnastične zveze in ostalo spremljevalno ali drugo osebje.

Neuradni list Radia Študent, letnik 4, številko 7 je podpisal in v nadaljnjo obravnavo poslal Lan. Znova izidemo čez 14 dni.Komentarji
komentiraj >>