Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KrOFF GADAFIJEVIH GROŽENJ (1735 bralcev)
Torek, 22. 2. 2011
Luka P.... Gadafi ostaja in grozi ...
... nemiri v Libiji povzročajo evakuacije tujih državljanov ...
... na Hrvaškem zbrali več kot 60 tisoč podpisov za odstop vlade ...
... protivladni protest v Zagrebu ...
... veljati je začela novela zakona o volilni in referendumski kampanji ...

Moamer Gadafi je v ostrem hitlerjanskem nagovoru preko državne televizije libijskemu ljudstvu povedal, da jim svoj odstop vrže v obraz. Napoveduje boj do zadnje kaplje krvi ter da bo ostal in umrl v Libiji kot mučenec. Vsem, ki sodelujejo s tujimi državami, grozi s smtno kaznijo. Za protestnike pravi, da želijo Libijo spreobrniti v islamistično državo, označil pa jih je za zamaščene bradateže na halucinogenih drogah. Gadafi je še zagrozil, da zaenkrat še ni uporabil nasilnih metod, jih je pa pripravljen, če bo v to prisiljen.

Zaradi krvavih nemirov v Libiji se vse več držav, podobno kot v primeru egiptovske ljudske vstaje, odloča za evakuacijo svojih državljanov. S to razliko, da so v primeru Egipta evakuirali pretežno turiste, v primeru Libije pa so to predvsem delavci naftnih podjetij in z njimi povezana logistična podjetja. Največji projekt čaka Turčijo, saj v Libiji živi in dela okoli 25 tisoč turških državljanov.

Na današnji novinarski konferenci v Zagrebu so »Hrvaški laburisti - stranka dela« sporočili, da so zbrali 61.621 podpisov za odstop vlade premierke Jadranke Kosor. Kot je pojasnil predsednik in edini saborski poslanec »Hrvaških laburistov - stranke dela« Dragutin Lesar, so akcijo zbiranja podpisov sprožili, ker so ocenili, da je vlada državo pripeljala do bankrota.

Hrvaški policisti pa so medtem z zaporami dvestotim protivladnim protestnikom preprečili prihod na Markov trg v Zagrebu, na katerem stojita poslopji parlamenta in hrvaške vlade. Slednja je že leta 2005 prepovedala javna zborovanja na Markovem trgu, ko so nezadovoljni državljani v skupinah ali posamezno praktično vsak dan protestirali ali celo gladovno stavkali. Hrvaški mediji še poročajo, da je policija prijela organizatorja protesta 25-letnega Ivana Pernarja, ko je poskusil preskočiti policijsko oviro. Pernar je pobudo za protest začel minuli konec tedna na spletni družbeni mreži Facebook.

Z današnjim dnem je začela veljati novela zakona o volilni in referendumski kampanji. Ta bo vladi omogočala aktivno sodelovanje v referendumski kampanji, za kar bo upravičena tudi do proračunskih sredstev. Do sredstev pri kampanji za referendum bo po noveli upravičen tudi državni svet, kar je bila sicer zahteva ustavnega sodišča.Komentarji
komentiraj >>