Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
NEVERJETEN KROFF (1936 bralcev)
Sreda, 23. 2. 2011
Boris V.... ZN: V Afganistanu najslabše od leta 2001 ...
... EU kao ostra do Gadafija ...
... zakaj je treba hitro preiskati Gadafijeva sredstva ...
... SDS se opravičuje - a le bralcem svoje spletne strani ...

Namestnik posebnega predstavnika generalnega sekretarja Združenih narodov Robert Watkins je dejal, da je varnostna situacija v Afganistanu dosegla najnižjo raven od padca talibanskega režima leta 2001. Število napadov na humanitarne delavce je najvišje doslej, agencije Združenih narodov za človekoljubno pomoč pa imajo reden dostop le do 30 odstotkov države, na 40 odstotkih pa dostopa praktično nimajo. Watkinsu se sicer zdi pohvalno javno priznanje tuje in afganistanske vojske, da je za prekinitev nestabilnosti potrebna sporazumna rešitev.

Francoski predsednik Nicolas Sarkozy in nemška kanclerka Angela Merkel sta poleg še nekaterih drugih voditeljev članic Evropske unije pozvala k ostrim ukrepom proti Gadafijevemu režimu. Evropski birokrati so vsi karseda zgroženi nad nasiljem. Iz kabineta visoke zunanjepolitične predstavnice unije Catherine Ashton so sporočili, da je unija že zamrznila pogajanja o sporazumu o sodelovanju EU z Libijo in da so vse države članice zamrznile vso trgovino z orožjem s to državo. Ob tem povejmo, da so članice unije tja leta 2009 izvozile za 174 milijonov evrov orožja, vendar naj bi bila to nepopolna številka, saj naj bi bile licence za izvoz orožja v Libijo vredne 343 milijonov evrov. Med državami, ki so plodno sodelovale z Gadafijem, ko govorimo o orožju, so predvsem Italija, Malta in Nemčija.

V OFF-u smo že poročali o vse bolj pogostih pozivih k preiskavi premoženja vodje revolucije Gadafija in njegove družine. Pozivom se pridružuje tudi organizacija Transparency International, več o tem, zakaj je nujno ukrepati hitro, pa nam je povedal Francoise Valerian, vodja programa za privatni sektor pri omenjeni organizaciji:

Po treh mesecih odsotnosti zaradi zdravljenja se je v Savdsko Arabijo vrnil kralj Abdulah in napovedal nekatere reforme, ki naj bi pomirile strasti, ki so jih ogreli protesti v drugih arabskih državah. 86-letni Abdulah je obljubil dodatna sredstva za nakup stanovanj, študij v tujini, socialno varnost. Na Facebooku so se že pojavili pozivi k takoimenovanem dnevu jeze po vsej državi, na katerem naj bi med drugim zahtevali izvoljenega voditelja države, večjo svobodo žensk, izpustitev političnih zapornikov, dvig minimalne plače in večje zaposlitvene možnosti. A tudi, če služb ne bo, naj mladi ne skrbijo. Kralj je obljubil tudi enoletno pomoč za brezposelne mlade.

Potem ko je časopis Delo poročal, da je dokument, ki naj bi dokazoval, da je predsednik Türk lagal o svoji obveščenosti glede bombnega atentata v Velikovcu leta 1979 in ga je objavila stranka SDS na svoji spletni strani, ponarejen, se je zgodilo neverjetno. V SDS so najprej ponarejanje zanikali, danes pa so spremenili taktiko obrambe. Na spletni strani stranke so tako zapisali, da, če je prišlo do zmede pri objavi prilog k dokumentom, priznavajo svojo malomarnost in se zanjo bralcem svoje spletne strani opravičujejo. A to po mnenju SDS ne spreminja bistva očitkov predsedniku države, zato ta opravičila ni bil deležen.Komentarji
komentiraj >>