Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
S humorjem nad predsodke (1904 bralcev)
Sobota, 11. 12. 2010
IdaHV letošnji zadnji ediciji oddaje Sektor Ž smo poklicale organizatorice srbskega festivala za feministično kulturo in akcije BeFem. Njihov cilj je promocija femističnih idej in politike ter aktivacija mladih deklet in žensk, da bi se aktivno vključile v rekonstrukcijo realnosti v kateri živijo.
Drage feministke in feministi. Dobrodošli v letošnji zadnji ediciji oddaje Sektor Ž. Poklicale smo soorganizatorico srbskega festivala za feministično kulturo in akcije BeFem Jeleno Visnjić. Cilj festivala je promocija femističnih idej in politike ter aktivacija mladih deklet in žensk, da bi se aktivno vključile v rekonstrukcijo realnosti v kateri živijo. Na današnji dan in še celo nedeljo bo poteka druga edicija tega festivala, ki verjetno zaradi tesne navezave organizatorskega tima Jelene Visnjić in Christine Wassholm vključuje med drugim tudi številne švedske aktivistke in umetnice. Ena od rdečih niti v pogovorih in performanskih bo tudi "Humor kot feministična strategija", saj imajo številni ljudje predsodek pred feminističnim bojem, ki naj bi temeljil na frustracijah in jezi. Med drugim bodo na primer gostile striparko Liv Strömqvist in stand-up komediantko Moa Svan. Prisluhnimo pogovoru s soorganizatorico Jeleno Visnjić. Opravičujemo se za slabo kvaliteto posnetka.

Z Beogradom se je stežka povezala Ida H.


Komentarji
komentiraj >>