Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Ptičja perspektiva, ženske režiserke in Rdeče Zore (2426 bralcev)
Sobota, 5. 3. 2011
IdaHV tokratnem Sektorju Ž bomo eskepizem iz groteskne družbene realnosti iskale v pogovaru z Gali Gold - programsko direktorico londonskega festivala Birds Eye View, ki je namenjen promociji ženskih filmskih režiser in filmskih uprizoritev s feministično tematiko. Nazadnje bomo Feminovičke obarvale z Rdečo zoro v pogovoru s Tadejo Pirih, programsko sooblikovalko 12. mednarodnjega feminističnega in queer festivala.
Drage feministke in feministi dobrodošli v oddaji Sektor Ž. Prvi del oddaje bo tokrat obarvan festivalsko, saj bomo čez nekaj dni proslavile dan feminističnega boja osmi marec. Praznik bo sovpadel z letošnjim pustnim karnevalom. Najprej pa si poslušajmo opis londonskega filmskega festivala Birds Eye View, ki je namenjen predstavljanju in promociji ženskih avtoric v filmu, predvsem filmskih režiserk dolgometražnega filma. Kot smo opazile že minuli november, se filmska scena iz totalne moške dominacije počasi spreminja. Pogovarjale smo se s programsko urednico festivala Gali Gold.

Preden nadaljujemo si poslušajmo Angie Reed, ki je vse toko kičasto fajn. Gaudy Good.

V drugem delu oddaje si poslušajmo nekoliko daljše femi novičke, saj se nam v prihodnjem tednu obeta zelo pestro dogajanje v okviru 12. mednarodnega feminističnega in queer festivala Rdeče zore.

Pogovarjale smo se s članico programske ekipe festivala Rdeče Zore Tadejo Pirih.

Jezik je občutljiva zadeva. Ko govorimo o skupini žensk jih nagovarjamo z žensko obliko. Ko govorimo o skupini moških z moško obliko. Ko pa govorimo o skupini žensk in moških, potem naj bi uporabljali moško obliko. Ali ni to nenavadno! Zato se malo igram in rečem, da smo se pogovarjale in s tem mislim tako ženske kot moške. Današnjo oddajo smo obarvale bolj praznično in festivalsko, v prihodnji oddaji, ki bo na sporedu 2. aprila, pa bomo govorile o pravici do abortusa, ki še zdaleč ni izbojevana, tako kot se mogoče včasih zdi. Želim vam veliko upornih trenutkov in srečen 8. marec. Ida H.


Komentarji
komentiraj >>