Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KEVIN ANNETT - O GENOCIDU NAD KANADSKIMI INDIJANCI (3608 bralcev)
Torek, 1. 3. 2011
Luka T.Kevin Annett je nekdanji protestantski duhovnik, ki je služboval v kanadski zahodni provinci Britanska Kolumbija. Kmalu je opazil segregacijo med belci in indijanci, ko pa je s slednjimi navezal stik je začel odkrivati mračen sodoben genocid, ki ga marsikdo ne bi pričakoval niti v zaprašenih zgodovinah srednjega veka. Od posilstev kot vsakdanjega discipliniranja do medicinskih poskusov nacističnih znanstvenikov...

S klikom do intervjuja

Na sliki: Starši, ki želijo da se nasilno odtujeni otroci vrnejo domov, taborijo pred eno od šol.

Kevin Annett je leta 1992 nastopil službo duhovnika v mestu Port Alberni, njegove maše so obiskovali le beli prebivalci, indijanci pa so do cerkve izkazovali nezaupanje. Zato je z njimi začel navezovati stike, nosil jim je hrano in poslušal njihove zgodbe, te pa so kmalu začele postajati grozljivka polpretekle zgodovine. Pripovedovali so o svojem obveznem šolanju v krščanskih internatih. Bili so nasilno ločeni od svojih staršev in izpostavljeni zlorabam ter slabim bivalnim pogojem, zaradi česar je po Kevinovih ocenah umrlo tudi do 50% otrok. Stvari, ki so se jim zgodile ni mogoče opisati z drugo besedo kot genocid, ki so ga izvajali z direktivo 'Ubiti Indijanca v otroku'.

Povezava do Kevinovih spletnih strani:

www.hiddenfromhistory.org

www.hiddennolonger.com

Povezava do Kevinovega dokumentarnega filma Unrepentant.

Posnetek intervjuja:Komentarji
komentiraj >>