Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Osmega marca vzhajajo Rdeče zore (2225 bralcev)
Torek, 8. 3. 2011
IdaHNa 8. marec, dan žena in feminističnega boja bodo na Metelkovi že 12. leto zapored vzhajale Rdeče zore. Današnje dogajanje na mednarodnem feminističnem in queer festivalu nam bo na kratko predstavila članica programskega odbora Tadeja Pirih. O razstavi v novem razstavnem prostoru v Zaklonišču v Argentinskem parku se bomo pogovarjale z umetnico Evo Lučko Kozak. Nazadnje pa se bomo Dnevu žena poklonile v pogovoru s poljskim umetniškim tandemom GioGio o interaktivni instalaciji Blow Job.
Na 8. marec, dan žena in feminističnega boja bodo na Metelkovi že 12. leto zapored vzhajale Rdeče zore. Današnje dogajanje na mednarodnem feminističnem in queer festivalu bo obarvano z otvoritvami razstav, ki bodo potekale na treh razstavnih mestih tokom. Potekal bo od danes do petka in se zaključil tako kot vedno z žurom v Menzi pri koritu. Današnje festivalsno dogajanje nam je na kratko predstavila članica programskega odbora Tadeja Pirih.

O delu razstave v novem razstavnem prostoru v Zaklonišču v Argentinskem parku smo se pogovarjale z umetnico Evo Lučko Kozak. V fotografskem projektu Pokliči me! je raziskovala samopodobo žensk, ki iščejo partnerje s pomočjo intimnih oglasov. V oglasih je prepoznala odtujitev žensk od samih sebe, ki se portretirajo v luči želja drugih. Mlada avtorica Eva Lučka Kozak je študentka tretjega letnika slikarstva na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje.

Nazadnje smo se Dnevu žena poklonile v pogovoru s poljskim umetniškim tandemom GioGio o interaktivni instalaciji Blow Job, ki bo jutri zvečer v Monoklu in o performativnem predavanju, ki ga bosta imela v četrtek v Projektni sobi Zavoda SCCA.

In kako se je latvijska umetnica Inga Cholmogorova začela imenovati Giorgina, poljski umetnik Michal Jurys pa Giorgio?

Danes zvečer za maskenbal, ki letos sovpada z dnevom žena pa vas vabimo, da se oblečete v svoje najljubše heroine in greste žurat v Menzo do zgodnjih jutranjih uri. Vaša feministka Ida H.


Komentarji
komentiraj >>