Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
No more kuča-poso-poso-kuča temveč pašta-riž-riž- pašta!!! (1607 bralcev)
Sreda, 9. 3. 2011
IvoHeinz Karlhausen & The Diatonics (Italija, Portugalska, Nizozemska). Svežo tričlansko zasedbo, ki deluje hkrati v Rotterdamu in Bruslju, sestavljajo mladi muzičisti z različnih koncev Evrope. Italijanski saksofonist Daniele Martini, portugalski kontrabasist Gonçalo Almeida in nizozemski bobnar Friso van Wijck, posamezno poplesujejo na območjih sodobne klasike, raznorodnih jazz zvrsti, improvizirane glasbe, pa tudi nojza, metala, afro- beata in še česa. (več!)
Gonçalo Almeida in nizozemski bobnar Friso van Wijck, posamezno poplesujejo na območjih sodobne klasike, raznorodnih jazz zvrsti, improvizirane glasbe, pa tudi nojza, metala, afro- beata in še česa. Ob številnih drugih projektih zadnja tri leta v zasedbi Heinz Karlhausen & The Diatonics raziskujejo prostor med kompozicijo in improvizacijo, med free jazzom in hardcore zvočnostmi. Muzika, ki se sproti odpira nepredvidljivemu, četudi je vnaprej skrbno zadana, skupaj s poigravanjem z vokali, efektiranjem in spuščanjem obskurnih posnetkov, zadobi še eklektično dramatično prevleko.

pripravil Ivo Poderžaj

Komentarji
komentiraj >>