Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Novi Šanghaj ali kako preživeti all-you-can-eat buffet (5357 bralcev)
Petek, 11. 3. 2011
MarkoO



Če je kateri izmed poslušalcev študent na ljubljanski pravni fakulteti, verjetno pozna kitajsko restavracijo Novi Šanghaj kot lastni žep. Oziroma pozna njene velike, kovinske pladnje, napolnjene z vročo vsebino kitajskih jedi.
Od jela na študentske bone smo prežvečili že praktično vse. Vegeterjanske specialitete, balkanske mojstrovine, amerikanizirano plastično hrano in tipične dunajske šnicle na tisoč in en način. Pred vsakim RŠ Futrom ekipa univerzitetne redakcije strne glave in razmisli, katere so tiste ošterije, ki še niso bile preizkušene, vendar se vsake toliko zgodi, da spregledamo ravno tiste, v katere najpogosteje zahajamo. Podobno se je zgodilo tudi tokrat.

Če je kateri izmed poslušalcev študent na ljubljanski pravni fakulteti, verjetno pozna kitajsko restavracijo Novi Šanghaj kot lastni žep. Oziroma pozna njene velike, kovinske pladnje, napolnjene z vročo vsebino kitajskih jedi. Med študenti je Novi Šanghaj priljubljen ravno zaradi tega – relativno obsežnega all-you-can-eat buffeta, ki vsak dan skriva podobno vsebino.

Torej, študent vstopi v restavracijo, pokaže svojo študentsko izkaznico in odide v jedilni kot, kjer vzame krožnik ter si nanj nameče poljubno vsebino. Ponudba hrane je vsakič enaka – sestavljena je iz belega riža in praženih rezancev, sladko-kislega in hrustljavega piščanca, nečesa, kar je podobno govedini v omaki, ocvrte ribe z zelenjavo in seveda nepogrešljivega pomfrija. Za predjed si lahko študent privošči kislo-pekočo juho, za posladek pa ocvrte banane.

Ne bomo lagali, ne gre za vrhunec kitajske kulinarike, a če ste presneto lačni, pojdite tja, naložite si tri krožnike in se nasitite za naslednji dan ali dva. Sicer se vsake toliko sliši očitke, da je hrana iz Novega Šanghaja polna umetnih barvil in dodatkov, vendar nič za to. Saj ste mladi in lahko vsake toliko spijete kakšen šnopček, ki bo zadevo razkužil. Pa dober tek.

Kitajski futer je brez večjih težav prebavljal MarkoO.


Komentarji
komentiraj >>

______
Gonzalo Layman [18/06/2018]

______
odgovori >>