Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
World Wide Reading: Liu Xiaobo - Manifesto 8. listina (1790 bralcev)
Nedelja, 20. 3. 2011
IdaHV okviru iniciative World Wide Reading in berlinskega Literaturfestivala bomo letos brali besedilo 8. listina, manifesto kitajskega disidenta in literarnega kritika Liu Xiaoboja. Mmanifest 8. listina je leta 2009 sprožil aretacijo in obsodbo Liu Xiaoboja na 11 let zapora, zaradi domnevnega rušenja državnega reda in miru. Leto kasneje je bil dobitnik Nobelove nagrade za dolgoleten, miroljuben boj za osnovne človekove pravice na Kitajskem. Besedilo bomo brali v slovenskem in kitajskem jeziku.

Prispevek

V okviru iniciative World Wide Reading in berlinskega Literaturfestivala bomo letos brali besedilo 8. listina, manifesto kitajskega disidenta in literarnega kritika Liu Xiaoboja. Mmanifest 8. listina je leta 2009 sprožil aretacijo in obsodbo Liu Xiaoboja na 11 let zapora, zaradi domnevnega rušenja državnega reda in miru. Leto kasneje je bil dobitnik Nobelove nagrade za dolgoleten, miroljuben boj za osnovne človekove pravice na Kitajskem. Besedilo bomo brali v slovenskem in kitajskem jeziku.

 Komentarji
komentiraj >>